Vigyázzon, aki titokban nem azzal randizik, akivel kéne, mert másfél évszázad elteltével is kiderülhet a dolog. A képen látható gyémántgyűrű a héten került elő és a Times meg a Telegraph rögtön mint Charles Dickens házasságon kívüli kapcsolatának bizonyítékát tálalta. Az értékes ékszer ugyanis az író sógornőjének leszármazottaitól került elő.

A hölgyet Georgina Hogarthnak hívták, és a harasztot már akkoriban is igencsak fújhatta a szél, hiszen Dickens sorozatos magyarázkodásra kényszerült, amikor felesége elhagyta közös otthonukat, de a feleség nővére nem. Georgina Hogarthnak egyszer egy "megalázó szüzességi teszten" is át kellett esnie, hogy ártatlanságát bizonyítsa, de hogy ez pontosan miben állt, az nem derül ki. Később mindenesetre gyermeke született, aki, bár hivatalosan az apa ismeretlen, mindig is Dickens fiának tartotta magát és a családfát a jelenkori leszármazottak is így tudják.

Az író hatalmas összeget hagyott halálakor egykori sógornőjére, viszont az is igaz, hogy közben nyílt titokként szeretőt is tartott. Akik szerint valószínűtlen, hogy Dickensnek törvénytelen gyermeke született volna, arra is rámutatnak, hogy a gyűrűt kalapács alá bocsátó családnak és aukciósháznak elemi érdeke, hogy egy ilyen sztori miatt az egekig szökjön az ékszer ára.