Meglepő adatokat közölt az Emnid nevű közvélemény-kutató cég a Reader's Digest magazin felkérésére végzett reprezentatív felmérés kapcsán. Német férfiakat és nőket kérdeztek meg, és ebből az derült ki, hogy a pasik 40%-a naponta legalább egyszer sebtében szerelmet vall kedvesének. Kedveseik, a német nők azonban szűkmarkúbban osztogatják azt ich liebe dich-eket, közülük csak 32% mondta azt, hogy naponta használja ezt a kifejezést. Akik inkább csak hetente teszik ugyanezt, azoknak az aránya a férfiak között 31, a nők körében 33%.

A legmagasabbnak a 30-39 éves korcsoportban tűnik a naponta szeretlekezők aránya: közülük 47% vall szerelmet naponta. De köztudomásúlag a jóból is megárt a sok, az 50-59 évesek közül már csak 25% mondja még mindig napi rendszerességgel, hogy "szeretlek". Az ezer megkérdezettből egyébként 729-en éltek éppen párkapcsolatban, tudósít az MTI.

Azt sajnos nem tudtuk meg, hogy hányan vannak, akik az amerikai filmekben látható módon elköszönés helyett mondják minden telefonbeszélgetés végén, hogy "szeretlek" - napi egynél nyilvánvalóan gyakrabban. Kíváncsiak lennénk, olvasóink is szükségét érzik-e, hogy ennyiszer biztosítsák kedvesüket arról, hogy érzelmeik továbbra sem múltak el.