1. Cameron Diaz - Ashton Kutcher

Ha már tegnap kitárgyaltuk a filmtörténet leglenyűgözőbb szerelmespárjait, nem feledkezhetünk meg a dolog másik oldaláról sem, a fiaskókról. A mai posztban tehát olyan színészpárosításokat keresünk, akiknél, hiába ez a mesterségük, egyszerűen nem indult be a kémia, és románcunk teljesen hiteltelen és átélhetetlen maradt a nézők számára. Kezdjük először az Amíg a jackpot el nem választ főszereplőivel, akiket éppen a héten jelöltek Arany Málna díjra, mint 2008. legrosszabb párosa. Ki tudja, Ashton Kutcher talán túl fiatalnak találta partnerét, Cameron Diazt...?

2. Tom Hanks - Audrey Tautou

A Da Vinci kódnak nem elsődleges témája a két főszereplő románca, és ez minden bizonnyal csak előnyére válik. Tom Hanks és Audrey Tautou szerelmének puszta gondolatára a hideg verejték sok kritikust kivert, de van, akinek bejön az ötlet. Egy ilyen ember készíthette ezt a videót. Nem lehet túl széles a rajongótábor.

3. Hayden Christensen - Natalie Portman

Amikor rákerestem a legrosszabb filmes színészpárosokra, a legtöbb helyen elsőként Hayden Christensen és Natalie Portman szerepelt. A Klónok támadásában szerelmes lovagot (Star Wars rajongók, javítsatok ki, ha rosszul mondom!) alakító színészt szintén kétszeres Arany Málnával jutalmazták. Natalie Portman mellé valahogy valaki mást képzel el az ember.

4. Tom Cruise - Nicole Kidman

A végére két pár, akiket mi sem értünk. A Tágra zárt szemek még a kevésbé érthetetlen: itt Tom Cruise és Nicole Kidman házassága az utolsókat rúgta, és a köztük levő feszültséget a legendás rendező, Stanley Kubrik is nyilván fel szerette volna használni a filmhez. Ha úgy vesszük, sikerrel járt, hiszen mindkét színész mintha őrült zavarban lenne végig, holott nem ez volt az első közös filmjük. A párnak nincs egyetlen olyan közös pillanata sem a filmben, amiről az ember egy igazi házaspárra asszociálna. Nem csoda, hogy nem sokkal később el is váltak.

5. Ben Affleck - Jennifer Lopez

A Gigli című film viszont éppen azért készült, hogy Ben Affleck és Jennifer Lopez a filmvásznon is kamatoztathassa a köztük éppen nagyban dúló románcot. Hogy a kapcsolat ezek után nem tartott sokáig, az nem feltétlenül a film kolosszális bukásának eredménye, de kizárni sem lehet. A Giglit azóta mindenesetre a világ legrosszabb romantikus filmjeként tartják számon, nagy részben a két főszereplő miatt. Őszintén szólva: én ezek után meg se néztem, bőven elég volt az Ben Affleck vendégszereplése J-Lo akkor aktuális videoklipjében. Aki látta, feltétlenül mesélje el, milyen volt! De természetesen más jelöléseket is várunk a kommentekben.