Milyen idegesítő is tud lenni, amikor egy párocska nyilvánosan és látványosan nyalja-falja egymást! Be is tiltották a közterületen smacizást az angolok, igaz, csak egy bizonyos helyen és nem erkölcsi megfontolásból. A csókmentes övezetet ugyanis az északnyugat-angliai Warrington városának pályaudvarán hozták létre. A döntéssel a késéseknek akarnak véget vetni a helyi hatóságok, mivel újabban az egymástól hosszasan csókkal búcsúzkodó pároktól nem lehetett elférni a vágányok mellett.

Az autóval érkezők számára kialakított gyorsparkolóban a képen látható tábla jelzi, hogy itt már tilos a csók. A Warrington Bank Quay állomást üzemeltető Virgin Rail társaság közölte: azok az utasok, akik érzékeny búcsút akarnak venni párjuktól, a közelben lévő parkolóban parkolhatnak járművükkel, ahol van "csókolózni szabad"-zóna is. Egyelőre még maga az ötletgazda sem biztos abban, hogy a táblák kihelyezésének lesz bármi foganatja, mindenesetre büntetés nem jár a kihágóknak, és nem lesz csókfelügyelő sem. Sokan már abból azt hitték, hogy csak poén az egész, hogy a táblák éppen a Valentin nap előtti pénteken jelentek meg a múlt héten.

A "csókolózni tilos"-sáv bevezetését már 1998-ban fontolgatták a britek, akkor Cheshire pályaudvarával kapcsolatban merült fel az ötlet, amit végülis elvetettek. Nem úgy az amerikaiak, ahol Illinois államban ekkor már rég smacistoppal védekeztek a túlzsúfoltság ellen. Ön hol tiltaná be a csókolózást? (MTI)