A következő szituációban találta magát nemrég egy ismerősöm, Karesz. Megismerkedett egy lánnyal, akinek a neve legyen most Gabi, és egymásba szerettek. Randizgattak, boldogok voltak és minden a legnagyobb rendben haladt előre. Azonban, ahogy az lenni szokott, a derült égből azonban nemsokára becsapott a villám, esetünkben alig négy-öt hét elteltével. Gabi bejelentette, hogy külföldre kell utaznia három hónapra.

És ez még nem volt minden. Az elutazás előtt ugyanis Gabi azt mondta Karesznak, hogy "természetesen nem várja el, hogy megvárják egymást" és hogy bár ő három hónap múlva ugyaninnen szeretné folytatni, a külön töltött idő alatt mindenki szabad és azt tesz, amit szeretne. Karesz erre biztosította Gabit, hogy márpedig ő mindenképpen "meg fogja várni", és ezzel váltak el. A távkapcsolat három hónapjából eddig egy telt el, és persze Karesz és Gabi naponta érintkeznek Skype-on. Karesz viszont folyamatosan panaszkodik ismerőseinek (közöttük nekem), hogy kezd belebolondulni a féltékenységbe.

Hiába tud mindent Gabi külföldi tartózkodásáról, és hiába nincs eddig semmi jele annak, hogy a lány különösebb jelentőséget tulajdonítana bármely más férfinak, Karesz egyszerűen nem tud szabadulni a gondolattól, hogy mi lesz, ha barátnője mégis összeakad valakivel. Ráadásul volt már olyan haver, aki azt tanácsolta Karesznak, hogy azt a csajt, aki, akár ideiglenesen is, nyitott kapcsolatot javasol, azonnal ki kell rúgni. Karesz viszont úgy érzi, Gabi csak azért tette ezt a bizonyos megjegyzést, mert nem szerette volna, hogy a fiú leláncolva érezze magát mellette. Önök mit tanácsolnának? Mit tennének Karesz helyében?