Olyan új sikerkönyv jelent meg az USÁ-ban a kapcsolatokról, ami már csak azért is szükségszerűen tarolni fog bestseller-listákon, mert még Oprah is széles mosollyal - és a websiteján ingyenesen közzétett részlettel - ajánlja megvételre és megfontolásra. A kötet szerzője a fotón látható Steve Harvey, aki főállásban ugyan humorista, de tanácsadó könyvében nem viccel. A mű címe "Act Like a Lady, Think Like a Man", ami nagyjából annyit tesz, hogy "Viselkedj úrinőként, gondolkozz férfiaggyal".

Amint azt az MSN összefoglalója is leírja, a könyv fő üzenete az, hogy a nőknek igényesebbeknek kellene lenniük a férfiakkal szemben. Harvey szerint a férfiak mindössze három dolgot várnak el a nőktől: támogatást, lojalitást és szexet. Ennél többre nincs is szükségük, bőven elég nekik, ha kedvesük hűen kiáll mellettük és jó szexszel ajándékozza meg őket. Ugyanezek a férfiak viszont, ha kiszemelnek maguknak egy csajt, szinte bármit képesek megtenni azért, hogy megszerezzék, akit akarnak. A mai nők azonban mintha nem lennének tisztában azzal, hogy a rájuk hajtó pasik csaknem bármilyen árat hajlandók megfizetni azért, hogy megszerezzék, aki kell nekik.

Harvey szerint a problémák abból adódnak, hogy ez a bizonyos ár, amit a nők szabnak meg, nem elég magas, így a felek nem találják majd egymást elég értékesnek, és ezért hiányozni fog a kapcsolatból a kölcsönös tisztelet. A könyv azt ajánlja például a nőknek, hogy ha bepasiztak, az első szexszel várjanak egy 90 napos próbaidő sikeres lejártáig. Ha a férfiban így tudatosul, hogy milyen nehéz volt megszerezni azt, amire a legjobban vágyott, sokkal nagyobb értéket fog neki tulajdonítani. Ami könnyen jött, az könnyen el is fog menni, fordíthatjuk le a lényeget egy magyar közmondás kifacsarásával.