Ismerősek az olyan beszólások, hogy "az ilyen pihebajszosoktól kiráz a hideg" vagy "elhánynám magam, ha hozzámérne ez a szőrös hasú"? Régóta tervben van egy olyan poszt itt a randiblogban, ami azt próbálja felmérni, mik azok a testi adottságok/hibák, amiket a nők a legvisszataszítóbbnak találnak egy férfiban. De a dolgot mindig csak halogattuk, mert sehol sem találtunk hozzá megfelelő kiindulópontot. Nincs róla se megbízható közvéleménykutatás, se reprezentatív lista - ezért nem marad más, mint hogy csináljunk egyet mi most, természetesen az olvasókkal közösen.

Kiindulópontnak véletlenszerűen megkérdeztem néhány nőt/lányt/hölgyet/csajt, mit tartanak olyan kizáró oknak, ami mellett nemhogy a szex, de még a randi sem jöhet szóba. Csak a testre koncentráljunk most, az olyan negatívumok, mint hogy udvariatlan, zokni-szandál kombót hord vagy az anyjával lakik, maradjanak figyelmen kívül. A fenti pihebajusz és szőrös has természetesen szerepelt a válaszok között, de volt olyan, aki csak a hátszőrtől viszolyog, és olyan is, aki bármiféle testszőrzettől. Megint mások szerint a kopasz-de-hajas verzió a legtaszítóbb (lásd az illusztrációt). Másnál kizáró ok a szájszag és a fogszabályzó.

Érdekes módon a kövérséget és a véznaságot nem említette senki, de a túlságosan kigyúrt izomzatot igen. Egy hölgyet a lerágott körömtől kerülgeti a rosszullét, azt mondta, próbálkozott már nála egyszer valaki, akinek szinte egyáltalán nem volt már körme. Nem sok sikerrel. Van, aki a pattanásosokra pikkel, van, aki a szoláriumban barnultakra. A szűk minta által felhánytorgatott tényezőket beletettük egy szavazógépbe, de a listát távolról sem tekintjük lezártnak. Tessék szavazni, kommentelni, és megmondani, kik azok a pasik, akiknek esélyük sincs a nőknél!