Többször is volt szó már itt a blogban a távkapcsolatokról, az első, összefoglalóbb jellegű poszt után több olvasói sztoriban is előfordult, hogy az egyik félnek el kellett utaznia, legutóbb itt. Ezekben a posztokban a távolságról mindig mint egy akadályról, próbatételről volt szó, pedig úgy látszik, van, aki kifejezetten szereti az ilyesmit.

Az illető ráadásul nem más, mint az Alkonyatban a tökéletes férfit játszó Robert Pattinson. Ő brit létére éppen Kanadában forgat, és ennek kapcsán arról nyilatkozott a Showbiz Spynak, hogy csak jót tesz a kapcsolatnak, hogy annyit van távol a barátnőjétől. "Furcsa, de ha valakit nagyon szeret az ember, attól csak jobb lesz, mert minél több időt tölt valaki külön, annál többet gondol a másikra, és annál erősebben vágyik arra, hogy újra láthassa. Az mindig csak jó, ha az ember nem tölt túl sok időt együtt valakivel."

Nemrég egyébként Katy Perry nagyjából ugyanezt nyilatkozta a FemaleFirstnek, amint az a Gumicukor meg is írta. "Szeretem, ha van saját terem, és azt az érzést, hogy épp nem láthatom a másikat, vagy hogy egy hétig várnom kell, míg ismét találkozunk. Akkor annál jobban lehet élvezni, hogy végre kikapcsolhatod a telefont, ágyba bújhattok, és rendeltek egy rakás kaját" - mondta ő.