Evidenciaszámba megy, hogy egy nehéz vagy fájdalmas szakítás után, ugyanúgy, mintha gyászolna az ember, nem szabad azonnal új kapcsolatot kezdeni, hanem meg kell várni, amíg a lelkünk (vagy akár a testünk is) "kész" lesz egy új kapcsolatra. Hogy a várakozási időnek mennyinek kell lennie, arról megoszlanak a vélemények - ebből a kutatásból ki is derül, hogy miért. Azért, mert teljesen teljesen felesleges várni, ha ott az igazi, akkor nincs olyan, hogy valaki nem "kész".

A kutatók persze csak azokat tudták vizsgálni, akiknél a régi és az új kapcsolat házasság formáját öltötte, mert pusztán a randizásról igen nehéz megbízható adatokat találni. A felméréstől mindenesetre azt várták, hogy az fog kiderülni, hogy aki a válás után sebtében újraházasodott, annak az új kapcsolata nem működött, azaz hamarosan újra el is vált. Tehát: minél rövidebb az idő a válás és a második esküvő között, annál nagyobb eséllyel kéne a második házasságnak is válással végződnie. Ez azonban nincs így. A hirtelen újraházasodók körében ugyanolyan a válási statisztika, mint azoknál, akik kivárták ezt a nemlétező türelmi időt.

A mindenhez tanácsot adó wikihow ezért bátorítja is ezeket az sebtében összehozott új kapcsolatokat, de néhány dologra azért figyelmeztet. A régi kapcsolatot hagsúlyosan végérvényesen le kell zárni, az új partnert tilos az exhez hasonlítgatni (még pozitíve is) és természetesen adni kell a régi jó barátok véleményére. De ha ott áll előttünk a nagy Ő, ne szalasszuk el csak azért, mert még nem telt el elég sok idő a legutóbbi szakítás óta. Bár előfordulhat, hogy ha valaki tényleg nem "kész", akkor nem is fogja felismerni a nagy Őt, akármilyen hangosan is kopogtat.