Valamiért Amerikában imádnak nagy feneket keríteni a leánykérésnek, pontosabban az eljegyzésnek. A legtöbb férfi féltérdre ereszkedik szerelme előtt, teljes nevén szólítja kedvesét és valami rendkívüli helyen vagy trükkel varázsolja elő a méregdrága jegygyűrűt. Ehhez képest egy ismerős pár azt mesélte nekem, ők nagyjából a következő beszélgetéssel határozták el, hogy összeházasodnak. Tünde: "Ne házasodjunk össze?" Bence: "Hát ha megszervezed, én szívesen elveszlek." Tünde: "Jó, majd bemegyek az önkormányzatba és megkérdezem, hogy van-e időpont."

Ha mindenki ilyen lazán kezelné a kérdést, mint ez a pár, most nem íródna ez a poszt. Nem túl elegáns dolog, de ez a helyzet: megirigyeltük az oddee.com remek összeállítását a világ 7 legbénább eljegyzéséről, és úgy döntöttünk, hogy egy ilyen nekünk is kell. Alámerültünk a Velvet feneketlen archívumában, és azt találtuk, hogy nekünk is van rengeteg ilyen vicces sztorink. Nekünk is megvan az például, amikor lufiban elszállt a többmilliós jegygyűrű, vagy amikor az eljegyzés után nyomban kirabolták a parkban romantikázó párocskát, sőt, olyat is tudunk mutatni, amikor az esküvőn detektív foglalta le a gyűrűket, kis híján meghiúsítva a lagzit.

De valahogy magyar sztorikat nem sikerült előásni a témában - úgy látszik, honfitársaink közül a legtöbben ugyanolyan lezserek, mint Tünde és Bence. (Volt időpont az önkormányzatban egyébként.) Persze olvasóink kommentjeiben most is bízunk, mint mindig: hogyan kell megkérni egy lány kezét? Hol lehet a legkönnyebben elrontani a dolgot? Arra az esetre, ha a fentiektől mégse indulna be a hozzászólók fantáziája, álljon még itt egy videó arról, amikor egy srác egy kosárlabdameccs szünetében kérte meg szerelme kezét - de a lány ország-világ szeme láttára nemet mondott...


EMBED-Valentines Day Proposal Goes Wrong - Watch more free videos