A sztereotípia szerint a nők - főleg egy randin - folyamatosan csacsognak, miközben a pasi csak csendben ül és titokzatosan szótlan. Egy randirémálom-beküldő pontosan ilyen helyzetben volt egyszer, de úgy látszik, az csak egy extrém példa volt, és általánosságban egyáltalán nem jellemző.

Kivételesen ugyanis nem brit, hanem amerikai tudósok döntöttek úgy, hogy megmérik, tényleg többet beszélnek-e a nők a férfiaknál. Csaknem 400 embert mikrofonoztak be hosszú távra, és rögzítettek mindent, amit az illető mondott. A kísérlet végén megszámolták, hogy ki hány szót mondott ki egy nap alatt, és az eredmény az lett, hogy a nők átlagosan 16.215, míg a férfiak 15.669 szót mondanak egy nap. A különbség tehát elhanyagolható.

Ettől függetlenül kétségtelen, hogy nem számít kifejezetten pozitív vagy férfias tulajdonságnak egy pasiban, ha egyszerűen be nem áll a szája, és a cikk szerint a 15 éves adatok még mást mutattak. Egy korábbi felmérés szerint a nők húszezer szót mondanak egy nap, míg a férfiak csak hétezret. Volt egy remek poszt a tejben-vajban blogban az izgatóan mély férfihangról. Vajon azt is vonzónak találják olvasóink, ha egy "nagydumás" férfi olyan nagyon sokat hallatja ezt a bizonyos hangot?