1,25 millió dollár kártérítést ítéltek meg egy diáklánynak San Diegóban, adta közre a hírt a 10new.com híroldal. A "károsult", egy 16-17 év körüli kamasz a középiskola utolsó előtti évében bonyolódott szexuális kapcsolatba tanárával, John Kyujoon Lee-vel és a viszony egészen addig tartott, amíg a tanuló ki nem járta az iskolát. Ennyi.

A csaknem negyedmilliárd forintnyi összeget nem a tanárnak kell kifizetnie, ő már 2007-ben bűnösnek vallotta magát és pere ekkor le is zárult. A diák ugyanis még fiatalkorúnak számított a vonatkozó amerikai törvények szerint, így felnőttel folytatott szexuális kapcsolata akkor is illegálisnak minősül, ha egyébként az a két fél közös megegyezésén alapult. Az újabb pert a San Diego Unified School District, azaz az iskola felügyeleti szerve ellen nyújtották be és nyerték meg első fokon.

A bíróság által elfogadott érvelés szerint az iskola többi alkalmazottjának észre kellett volna vennie, hogy illegális románc zajlik egy diák és egy tanár között. De évekig senkinek nem tűnt fel semmi, így aztán nem volt, aki a lányt eltántorította volna az őt "megrontó" tanártól. És mivel a kamaszlány becsületén így csorba esett, most jár neki a kártérítés azért a kapcsolatért, amitől nem volt pedagógus, aki eltiltsa. Fellebbezés várható, a Britney Spears-videóból kivett illusztrációért pedig elnézést kérünk.