Végre egy magyar oldalt is bemutatunk specializálódott társkeresőket szemléző sorozatunkban. A PestiEst apróhirdetései között az Üzenet rovatban volt régen gyakran olyan, hogy egy srác az utazás adatai alapján keresett egy lányt, aki úgy tetszett meg neki, hogy egyszer szemben ült vele a buszon. Ha mostanában már kevesebb ilyen apróhirdetést lát az ember, az csakis azért lehet, mert az ilyenek immár a veledutaztam.hu-n jelennek meg.

Itt azok regisztrációját várják, akik gyakran utaznak ugyanazzal a járattal, legyen az BKV, távolsági busz, vonat, vagy egyéb tömegközlekedés. Így a menetrend alapján leellenőrizhetjük, nincs-e valaki más is a felhasználók között, akivel mindig együtt szoktunk utazni. És persze a közösségi oldalakra jellemző funkciók mellett a fent említett keresést is be lehet indítani, ha arcról megtetszett valaki. Csak sajnos arra nincs semmi garancia, hogy aki elnyerte a tetszésünket, az valaha is fog értesülni ennek az oldalnak a létezéséről.

Hogy a társkeresés helyett a site a közösségépítésre helyezi a hangsúlyt, annak valószínűleg éppen ez lehet az oka. Egyszerűen csodával határos lenne, ha egy konkrét személy egy ilyen kereső hirdetés alapján előkerülne, pláne, ha még viszonozná is az utána kutató hősszerelmes érzelmeit. Vannak ugyan olvasói beszámolók az oldalon ilyen történetekről (pl. itt és itt), de az eredetileg keresett személy egyikben sem került elő. De, mint tudjuk, a remény hal meg utoljára.