A Forbes magazin szinte követhetetlen sebességgel és mennyiségben publikál mindenféle listákat, és most összeállítottak egyet, ami ide a randiblogba való. Az USA nagyvárosait listázták aszerint, hogy melyikben a legjobb szinglinek lenni. A listában - főleg nekünk - talán nem is az a legizgalmasabb, hogy New Yorkot hozták ki győztesnek, hanem az, hogy milyen módszerrel jutottak erre az eredményre. A Forbes hét tényezőt vizsgált, ami szerintük meghatározza, hogy egy városban jó-e a facéroknak.

Ezek közül az első a kúlság. Egyszerűen megkérdeztek embereket, hogy egy-egy adott település szerintük menő-e vagy nemmenő. Ebből kiderült, hogy mely városok számítanak kúlnak, és ugyebár egy egyedülálló embernek az a célja, hogy minél menőbb helyen lakjon. A második tényező az volt, hogy minél olcsóbb legyen az élet egy egyedülállónak, harmadikként pedig a kulturális élet gazdagságát vizsgálták, feltételezve, hogy a szingliknek akkor a legjobb, ha kevés pénzből minél több helyre tudnak elmenni.

Negyedikként a felkínált munkahelyek számát vették figyelembe, az ötödik dolog pedig az volt, hogy a kultúra mellett/után berúgni is lehessen, azaz az éjszakai élet sem maradt ki a felmérésből. Ezek szerint ha foganatosítják a terézvárosi csendrendeletet, a Forbes logikája szerint Pest kevésbé lesz kedvező az egyedülállóknak. És a végén ott van két kifejezetten randizással kapcsolatos dolog. Mégpedig az, hogy hány egyedülálló személy és ezen belül hány aktív online társkereső lakozik a vidéken (itt kizárólag a match.com felhasználói számítottak). Így lett a győztes a drága, de pezsgő életet kínáló New York, míg a top5 többi helyezettje Boston, Chicago, Seattle és Washington D.C. (teljes lista itt). Ön szerint mi tesz egy települést a facérok paradicsomává?