Már a Facebookon is megözvegyülhetünk

2009.09.02. 18:03

Amint az alábbi screenshotból is látszik, új lehetőséggel bővült a Facebook adatlapjának kínálata. A családi állapot mezőnél az egyedülállótól a házasig és a további vicces megnevezésekig terjedő lehetőségek eggyel bővültek, azzal, hogy „widowed”.

Hogy az özvegységet jelölő címszó még nem jelenik meg magyarul a rendszerben, annak az lehet az oka, hogy az újítás egészen friss. Az Insidefacebook blog szerint tegnap adták hozzá ezt a lehetőséget az eddigiekhez. A vonatkozó bejegyzésben az szerepel, hogy több, mint 2500 tagja volt már annak a csoportnak, akik azt követelték, hogy a közösségi site beállításai között az özvegységet is meg lehessen adni. "Aki maga nem özvegy, nem értheti, milyen fontos ez" - érveltek az özvegyi beállítás bevezetéséért kampányolók.

Persze a magyar Facebook „widowed” feliratát megpillantva azonnal leellenőriztük az annak megfelelő mezőt az Iwiwen is. Úgy látszik, a magyar site ebben is megelőzte a nemzetközi közösségi oldalt, hiszen ott már magyarul is szerepel az „özvegy” kategória. Ezek után már csak az a kérdés marad, hogy vajon a fekete gyászruha népszerűségének hanyatlásával átveszi-e lassanként annak szerepét az „özvegy” beállítás a közösségi site-okon...