Lassan egy éve működik ez a blog, de még nem volt szó benne az exvisszaszerzési technikákról. Pedig az internet tele van hasznos tippekkel arra az esetre, ha valakit elhagytak, de vissza akarja szerezni az illetőt, hogy minden úgy legyen, ahogy azelőtt volt. (Lásd például itt vagy itt.) Nézzünk öt pontot a leggyakoribb tanácsokkal.

1. Analizálni kell. Végig kell gondolni, vagy méginkább - ha az ex erre még kapható - végig kell beszélni, hogy mitől működött a kapcsolat, amikor még működött, és hogy ki hol rontotta el. Eszerint a pragmatikus módszer szerint egyszerűen rá kell erősíteni a jó dolgokra és a jövőben kerülni a hibákat, és ettől újra működni fog minden.

2. Nosztalgiázni kell. Sokan ajánlják, hogy próbáljuk meg elvinni a belőlünk kiszeretett személyt egy olyan helyre-szituációba, ahol-amiben a kezdetekkor a szerelem megszületett. Utazni kell, akár térben, akár időben, és ha szerencsénk van, újra begyullad a szikra.

3. Bocsánatot kell kérni. Ha a kapcsolatnak azért lett vége, mert valamivel megsértettük-elriasztottuk a másikat, ne felejtsünk el bocsánatot kérni. Ne csak szavakkal, hanem esetleg egyéb gesztusokkal is. Ez bármilyen emberi kapcsolatban a minimum, ha szerelmesek vagyunk valakibe, akkor meg főleg.

4. Változni kell. A bocsánatkérés esetleg tűzoltásnak jó lehet, de hosszútávon önmagában nem sokat ér. Ha egy konkrét dolog miatt hagytak ott minket (hűtlenség, függőség valamitől, állástalanság, stb.), mutassuk meg az illetőnek, hogy jóvátettük azt, amivel tönkretettük a kapcsolatot. Próbáljunk újra okot adni arra, hogy megbízhassanak bennünk.

5. Tovább kell lépni. A rideg valóság azonban azt mondatja az emberrel, hogy senkiből sem lehet szeretetet kicsikarni. Egy kapcsolathoz két ember kell: soha nem lesz elég, ha csak az egyik akarja. Viseljük el méltósággal, hogy valakinek nem kellünk, akit jó eséllyel csak még inkább feszélyezni fog, ha nem vagyunk képesek elengedni. A konok kitartással esetleg csak még jobban elmarjuk magunk mellől azt, akit éppen, hogy vissza szeretnénk édesgetni.

Az egyik fent linkelt oldal tényként tálalja, hogy a szakítások 90%-a visszafordítható, de valószínűleg nem árt ezt a teljesen leellenőrizhetetlen adatot fenntartásokkal kezelni. Ha egy kapcsolat nem működik, lépjünk tovább, tanuljunk meg (újra) a saját lábunkra állni és kezdjünk új életet tiszta lappal. Hátha éppen ez jön majd be annak a bizonyos exnek.