A Daily Mail által tegnap közölt, meglehetősen felkavaró történet főszereplője bizonyos Kerry Robertson, aki 17 éves és enyhe tanulási zavarokkal küzd. A Skóciában élő lányt nagymamája neveli, idén januárban azonban összeismerkedett egy 25 éves férfival. Robertson csakhamar teherbe is esett, és ennek megfelelően el is kezdték szervezni az esküvőt. A lagziig már csak két nap volt hátra, amikor szociális munkások kopogtattak a fiatal pár ajtaján, és közölték, hogy ha tetszik, ha nem, a menyegző le van fújva.

Mint kiderült, a skót jog alapján az anyakönyvvezető megtagadhatja egy pár összeadását, amennyiben úgy ítéli meg, hogy legalább egyikük szellemileg nem képes felmérni, mit jelent házasságot kötni. A párnak otthont adó település, Fife önkormányzata pedig levélben figyelmeztette az illetékes anyakönyvvezetőt Robertson tanulási zavaraira, aminek nyomán az anyakönyvvezető úgy döntött, nem lesz esküvő. A jobb oldali kép illusztráció, a párról készült fotóért kattintson ide.

Robertson most pszichológiai vizsgálatoknak veti alá magát, hogy meggyőzze a hatóságokat, hogy szellemi képességei elegendőek a házasélethez, amit a jelek szerint egyébként a gyakorlatban már rég megkezdett. A pár ezek után attól tart, hogy születendő gyermeküket esetleg el fogják venni tőlük az anya fogyatékosságára tekintettel. Robertson szellemi képességeit azonban a leendő apuka és a leendő dédnagymama szerint is alábecsülik. A vőlegény nyilatkozata szerint ő a kapcsolat első két hónapja alatt észre sem vette, hogy barátnőjének tanulási zavarai lennének.