Újabb közvéleménykutatási adataink vannak. Ezeket most 15 ezer gyakran utazó nőtől gyűjtötték össze, arra nézve, hogy a világ melyik táján a legkönnyebb jó szeretőt találni. A legjobb és a legrosszabb nemzetek listája nem sokban különbözik attól, amit az ember a hasára ütve elképzel. Továbbra is a forró latin vér pezsdíti fel leginkább a világ nőit, míg az északabbra lakó férfiak megintcsak leszerepeltek.

Annyi újdonságot hoz azonban ez a kutatás, hogy a negatív értékeléseket meg is kellett indokolni. Érdekes módon a jól szereplő nemzeteknél azonban nincs ott a magyarázat, hogy mi bennünk olyan jó. Így aztán szegény vesztesek továbbra sem fogják tudni ellesni a latin szeretők titkait.

Mindenesetre a legmegalázóbb helyzetbe a német férfiak kerültek, akik a felmérés szerint a világ legrosszabb szeretői, ráadásul azért, mert "túl büdösek". Az ágyban rosszul teljesítő népekkel szembeni kifogások között olyanok találhatók még, hogy "túl hangosak", "túl gyorsak", "túl izzadósak" vagy "túl szőrösek". Vajon ha a magyarok is ott lennének, velük szemben mi lenne a kifogás? A legrosszabb tíz közé mindenesetre egy déli nép is bekerült, a görögöket érte ez a kétes megtiszteltetés. A megkérdezett nők szerint ők túlzottan nyálasak, nyájasak, kedveskedők. A teljes lista így néz ki:

A világ legrosszabb szeretői

1. Németek (túl büdösek)

2. Angolok (túlságosan lusták)

3. Svédek (túl gyorsak)

4. Hollandok (túl dominánsak)

5. Amerikaiak (túl durvák)

6. Görögök (túl nyálasak)

7. Wales-iek (túl önzők)

8. Skótok (túl hangosak)

9. Törökök (túl izzadósak)

10. Oroszok (túl szőrösek)

A világ legjobb szeretői

1. Spanyolok

2. Brazilok

3. Olaszok

4. Franciák

5. Írek

6. Dél-Afrikaiak

7. Ausztrálok

8. Új-Zélandiak

9. Dánok

10. Kanadaiak

(Illusztrációnkon a Felolvasó című film német szeretője látható Kate Winslet oldalán. David Kross az őt megszemélyesítő színész, szerintünk nem néz ki túl büdösnek.)