Érdekes megközelítést taglal bizonyos Nicole Williams megjelenés előtt álló könyvében, aminek a címe szerényen csak annyi, hogy Girl on Top. Azt már tudjuk, hogy ha egy randi olyan, mint egy állásinterjú, az könnyen rémálomba fulladhat, de ha egy állásinterjún viselkedünk úgy, mintha első randin lennénk, az nem feltétlenül vezet felsüléshez. A könyv szerzője azt figyelte meg ugyanis, hogy a karrierépítéshez, illetve az állásinterjúkon remekül lehet hasznosítani, amit az ember randizgatás közben elsajátított.

Az alábbi videó a könyvben részletesen taglalt tanácsok közül tartalmaz ötöt. Ezek szerint például randin is rosszul veszi ki magát, ha valaki zavarában túl sokat beszél, tehát állásinterjún se fecsegjünk feleslegesen oda nem illő dolgokról. Másodszor domborítsuk ki, amiben jók vagyunk, de ne essünk túlzásokba, főleg ne a női domborulatok bemutatása terén. Azaz egy nő se állásinterjún, se randin ne legyen túl ledér. Harmadrészt arra figyelmeztet Nicole Williams, hogy vigyázzunk az alkohollal, ami ugye randikon tényleg fontos szabály, de hogy egy állásinterjú alatt kinek jut eszébe bedönteni egy mojitót, azt valószínűleg csak a szerző tudja.

A negyedik tipp viszont igen találó: eszerint tilos egy nőnek megemlítenie, hogy gyereket akar. Amint ez egy randin is igen ijesztően hathat, egy potenciális munkáltatót még biztosabb, hogy elriaszt. Az ötödik szabály pedig az, hogy egy nő/munkakereső ne adja magát könnyen. Egy csúcsra törő csaj sosem vallja be, hogy nagyon bejön neki a szóba került pasi/állás. Jóval kapósabb, akiről az a kép alakul ki, hogy mások is versengenek a kegyeiért.