Véletlenül lelőtte saját menyasszonyát

2009.10.12. 19:33

Az alábbi hír egy olyan történetet tartalmaz, amilyenhez hasonló tragikus véletlenekkel Shakespeare szokta büntetni tragikus sorsú hőseit. Most hétvégén lett volna bizonyos John Tabutt esküvője. A 62 éves amerikai úriember vele egykorú menyasszonyával az esküvő előtti éjjel otthon aludt, amikor a vőlegény betörő hangjaira lett figyelmes.

Amint az az USA-ban ilyen helyzetben szokás, a lakásba betolakodóra Tabutt egy lövést adott le, ami a mellkasán érte az illetőt. A sötétben a hall túlsó vége felől érkező személyről Tabutt nem láthatta pontosan, hogy kicsoda. Csak a lövés után derült ki, hogy saját menyasszonya volt az, akiről addig azt hitte, hogy mellette fekszik az ágyban.

A hölgy ekkor még nem halt meg, így Tabutt kihívta a mentőket. A segélykéréskor, amelynek felvétele itt meghallgatható, a férfi azt mondta: "azt hittem, betörő van a házban. Isten bizony, azt hiszem, meghalt". A kiérkező mentősök később valóban megállapították, hogy a menyasszony már nem él. Az msnbc híradása szerint a rendőrség nem fog vádat emelni a férfi ellen. Shakespeare hozzátenné, hogy számára a legnagyobb büntetés úgyis az, hogy menyasszonyának éppen az ő keze által kellett meghalnia.