Ha két celeb összeházasodik, általában nagy, fényűző lakodalmat tartanak. Aztán amikor válásra kerül a sor, gyakran a felhajtás még nagyobb, és a felek minden diszkréciót félretéve rángatják elő a szennyest a nagyközönség (és a bíróság) elé.Anne Heche rosszízű szurkálódása csak egy volt a sok közül, jöjjön még hét példa az utóbbi évek legcsúnyább celebválásaiból.

1. Britney Spears és Kevin Federline - Két gyermekük született, de mindössze két évig maradtak csak házasok. A kisfiúk elhelyezésével kapcsolatban hosszas pereskedés folyt, ahol az exférj természetesen jól profitált abból, hogy Spears éppen az idegösszeomlás szélén járt. Ennek eredményeképpen Federline meg is kapta a kizárólagos felügyeleti jogot a gyerekek felett, valamint havi húszezer dollár (több, mint hárommillió forint) gyerektartást. Mióta Spears felépülőben van, újra láthatja gyermekeit, bár ő sem rest kiállni gyermekei mellett, ha úgy véli, apjuk káromkodni tanítja őket.

2. Guy Ritchie és Madonna - Lassan egy éve, hogy elváltak, de még mindig tart a nyilatkozatháború. David Letterman show-jában Madonna azzal viccelődött, hogy inkább a vonat alá ugrana, mintsem hogy még egyszer férjhez menjen, illetve arra utalt, hogy az volt a legjobb a házasságában, hogy legalább nem kellett Amerikában maradnia, amíg George Bush volt az elnök. A filmrendező erre az Esquire-ban reagált, annyit jegyezve meg, hogy Madonna "retardált".

3. Charlie Sheen és Denise Richards - 2006-os válásuk után Richards azzal ált elő, hogy Sheen gyerekpornót nézett, valamint hogy kislányaikkal egyáltalán nem törődött, illetve zaklatta őket, szavakkal és tettekkel egyaránt. A két lány később Richards valóságshow-jában is megjelent, amit Sheen jogi eszközökkel próbált megakadályozni, de nem járt sikerrel.

4. Alec Baldwin és Kim Basinger - Ők már hatodik éve pereskedtek Ireland nevű lányuk elhelyezése kapcsán, amikor nyilvánosságra került egy Baldwin által hagyott telefonüzenet. Ebben saját lányát "agyatlan kis disznó"-nak titulálta, így természetesen rögtön nehezebb helyzetbe került a perben. Később Baldwin azzal vádolta meg Basingert, illetve jogászait, hogy direkt tették közzé a felvételt.

5. Dina és Michael Lohan - Lindsay szülei 2007-ben váltak el. Az ötvenhez közeledő pár válását természetesen figyelemmel kísérte a média, és a vagdalkozásnak a mai napig nincs vége. A felek jól tudják, hogy bármit nyilatkoznak lányukkal kapcsolatban, azt a lapok meg fogják írni, ez pedig jó módszer tud lenni egymás befeketítésére. Legutóbb, miután az apa Lindsay kedvezőtlen állapotát kommentálta, az anya azzal vágott vissza, hogy "ennek a gyereknek semmi kapcsolata nincs már az apjával, így még jobban fáj, hogy ő mégis ilyen nyilatkozatokat tesz a nyilvánosság előtt".

6. Whitney Houston és Bobby Brown - Az ő esetükben magához a házassághoz képest a válás már nem is volt különösebben durva, mindenesetre a 2007-es ítéletig rengeteg részlet kiderült, amiket talán jobb lett volna, ha nem kürtölnek világgá. Brown például állítólag Houstont szidó graffitivel rondította el a hálószoba falát, sőt, le is köpte saját feleségét. Az énekesnő azóta visszatért a popbizniszbe, és egyedül neveli 16 éves lányát.

7. Jon és Kate Gosselin - A nyolcgyermekes család az életüket bemutató valóságshow kapcsán lett híres, de a műsor folyamán a férj elhidegült hatosikreket szülő feleségétől. El is váltak, és Jon leállíttatta a show felvételeit. Erre Kate azzal állt elő, hogy exférje többszázezer dollárt vett le közös számlájukról, mire az apa azzal vágott vissza, hogy tévésztárrá avanzsált felesége dugdossa előle a pénzt, és közben megpróbálja rossz hírbe hozni.