Bizonyos Charlotte Ward nemrégiben könyvet jelentetett meg a szakításokról, és az ehhez való anyaggyűjtés során rengeteg ember történetét hallgatta végig hűtlenkedő partnerekkel kapcsolatosan. Ebből a konzekvenciát levonva a hölgy egy listát állított össze azokról a jelekről, amelyekből észre lehet venni, ha kedvesünk másfelé kacsingat. A teljes tizes listát a Times is közli, mi csak az öt legérdekesebb pontot emeljük ki alább.

Az egyik legérdekesebb megfigyelés a titokban hűtlenkedni próbálókról, hogy sokuknál hirtelen látványos pozitív változások állnak be. Egyszer csak elkezdenek adni magukra, sportolni járni, fodrászhoz, manikűr, ruhák, fogyókúra, kinek mi. Roppant kellemetlen meglepetés, ha kiderül, hogy ez a sok minden nem nekünk szól, hanem valaki másnak.

Ward receptje remek táptalaja a paranoiának, hiszen néhány pontban azt mutatja be, hogyan lehet további pozitív dolgokból is fenyegetést kiolvasni. Értelmezhető hűtlenségre utaló jelként az is, ha partnerünk hirtelen kedvesebb, mint szokott lenni. Bár nem szokása, nagy vacsorát főz, vagy virágot vesz, "csak úgy". Előfordulhat, hogy ezzel úgy szeretne bocsánatot kérni, hogy bűnét azért nem vallja be. Azaz, megcsal(t) minket, és nem szeretné, hogy kiderüljön, de valahogy azért jóvá szeretné tenni, hogy ne érezze magát olyan rosszul.

Nem jó jel az sem, ha kedvesünk nem hajlandó kiadni a kezéből a telefonját. Persze a mobilon kívül még rengeteg egyéb módja is van a kapcsolattartásnak, és Ward szerint gyanús, ha partnerünk kínosan ügyel arra, hogy ezekbe soha ne pillanthassunk bele. Főleg akkor elképzelhető, hogy van valami a dolog mögött, ha korábban nem volt ügy az ilyesmi, de egyszercsak főbenjáró bűnnek számít, ha elolvastuk egy SMS-ét.

Senki sem képes titkot tartani. Legalább egyvalakit mindig muszáj beavatni. Ward szerint ha azt vesszük észre, hogy valaki (esetleg több ember) furcsán kezd viselkedni a jelenlétünkben, akkor érdemes elgondolkodni azon, nem fordulhat-e elő, hogy az illető tud valamit partnerünkről, amit mi nem. A beavatottak valószínűleg kerülni fogják a felszarvazott fél társaságát. Ha egy korábbi ismerős hirtelen szemlátomást menekülni kezd előlünk, nem kizárt, hogy ez az oka. Ő már tudja, amit mi még csak sejtünk.

És végül a legfontosabb jel, ami mellett a többire talán nem is érdemes figyelni. Ha partnerünk hűtlenné vált, akkor valószínűleg úgy érzi, eredeti kapcsolata kihűlt. És ezt pedig mindkét félnek éreznie kell. Ha nem sikerül olyan közel kerülni egymáshoz, mint annak idején, ha nem enged közel magához, nincs már ott az a szikra, akkor bizony elképzelhető, hogy partnerünk már úgy érzi, eljött az ideje a továbblépésnek. Valószínűleg ilyenkor azonban nem a nyomozás és a jelek éber figyelése a legbölcsebb megoldás, hanem egy kísérlet a problémák nyugodt és őszinte végigbeszélésre.