Egy kedves baráti házaspárnál a főzés szinte kizárólag férfimunkának számít (sőt, több párt is ismerek, ahol nem csak a nő főz). Másoknál a porszívó nem volt még női kézben, van egy vasaláskedvelő nagybátyám, és így tovább. Ha egy párban mindkét fél teljes állásban dolgozik, kizárt dolog, hogy az összes szükséges házimunkát csak egyikük el tudja végezni.

Így aztán kézenfekvőnek látszik az, hogy minél többet vállal át a férfi a nőtől, az utóbbinak annál több ideje és energiája marad a szeretkezésre. Ebből tehát valóban az következik, hogy a több házimunkát végző férfiak több szexhez jutnak. Egy nemrégiben közzétett kutatás, amelyet a Wall Street Journal cikke is idéz, szintén ezt mondja, de kissé paradox módon ezt megtoldja azzal, hogy a "több házimunka egyenlő több szex" szabály a nőkre is érvényes. (Ezek szerint a magyar nők szerelmeskednek a legtöbbet Európában.)

8677 amerikai pár vett részt a felmérésben, ami azt találta, hogy azok a nők, akik több időt fordítanak a házimunkára, általában többször is szexelnek, mint a kevésbé serény hölgyek. Sőt, az összegyűjtött adatok azt mutatják, hogy azoknál is gyakoribb az intim együttlét, akik több időt töltenek a munkahelyükön. Azaz miközben a munkanélküliség borzasztóan lohasztó hatású, a ház körül vagy az irodában végzett munka serkentőleg hat a szexuális életre. A jelenségnek több okára is rámutatnak az elemzők.

Egyrészt előfordulhat, hogy a partnerek úgy érzik, a másik szeretetének jele, hogy az illető dolgozik rájuk, akár otthon, akár a munkahelyen. Ez pedig megerősíti a szeretetet a két fél között. A házimunkának másrészt azért is lehet kedvező hatása a szexuális életre, mert ugyebár mégiscsak meghittebb egy tiszta, rendezett otthon - a rendetlenségre vagy a koszra viszonylag kevesen gerjednek.

Sőt, az is lehet, hogy a több szexről és több házimunkáról beszámolók egyszerűen egy külön csoportot képeznek. Ebbe a népes tömegbe azok tartoznak, akik egyszerűen sajnálják pazarolni az időt és sohasem tétlenkednek. Ha dolgoznak, akkor abba adnak bele mindent, de közben ha kapcsolatban is vannak, azt sem hanyagolják el, hanem megpróbálják a maximumot kihozni abból is. Mások azt mondják, az sem kizárt, hogy azok a nők, akik úgy érzik, muszáj a házimunka zömét saját kezűleg elvégezniük, azt szintén kötelességükként fogják fel, hogy férjüknek az ágyban is a kedvére tegyenek.

Ön szerint lehet ilyen összefüggés a szex és a házimunka között?