Egy internetes fórumon futottam össze azzal az elmélettel, hogy a nyitott szemmel csókolózó férfiak megbízhatatlanok. Így elsőre meglehetősen bizarrul hangzik, de annyi (fél)igazság van a megállapítás mögött, hogy valóban nem a legjobb üzenet partnerünk felé, ha csókolózás közben félrenézünk. Ez azt az érzést keltheti a másikban, hogy igazából nem is vagyunk ott, nem a csókra figyelünk, hanem arra, mi történik a környezetünkben.

A nyitott szemmel való csókolózás ellen további érv lehet, hogy a másikra úgyse bírunk rendesen ránézni, mert túl közel van. "Valójában hosszas csókolózás közben szerintem senki nem tudja nyitva tartani a szemét, mert akkor bandzsítani kell" - merült fel valakiben egy rövid közvéleménykutatás során a szerkesztőségben. Így aztán a lehunyt szemű csókolózás hívei azzal érvelnek, hogy legjobb ilyenkor kizárni a külvilágot és csakis a másikra koncentrálni. De olyan is van, akit egyszerűen zavar, ha a másik folyamatosan bámulja csókolózás közben.

Ön hogyan csókolózik?

Igen ám, de van, aki úgy érzi, éppen a lehunyt szem az, ami megtöri a kontaktust, aminek egy ilyen intim cselekvésnél mindenképpen ott kéne lennie. "Volt egy pasim, aki megsértődött, ha nem néztem folyamatosan a szemébe" - meséli az egyik kolléganő. "Szerinte ha becsuktam a szemem, azzal kizártam őt." Nincs más hátra, szavazásra bocsátjuk a kérdést. Ön szerint nyitva kell tartani a szemünket csókolózás közben?