A Retrevo nevű website az iPhone-felhasználók személyiségére és kapcsolataira kérdezett rá nemrég. A kutatás eredményei közül a legérdekesebbnek az tűnik, hogy a megkérdezettek harmada válaszolt igennel, amikor megkérdezték tőle, hogy szakított-e már SMS-ben vagy emailben. Hogy ez magasabb-e a bármilyen telefonnal rendelkezők átlagánál, az nem derül ki, de merjük remélni, hogy igen.

Volt egy olyan kérdés is, hogy mi tesz vonzóvá a szemedben egy férfit/nőt. A lehetőségek közül háromszor annyian választották a "menő kütyük" választ, mint a "felsőoktatásban szerzett végzettség" feleletet. Azaz nem a végzettség a fontos, hanem hogy milyen telefonja van a másiknak. Egy további kérdésből is az derül ki, hogy az érintőképernyős-internetes telefon felhasználói számára a legfontosabb, hogy partnerük is képben legyen a telekomminkáció terén. A válaszolók harmada azt mondta, kiábrándítónak találná, ha romantikus partnerének elavult mobilja, számítógépe, stb.-je lenne.

Mideközben viszont olyanok is akadnak, akiknél egy bizonyos szint után betelik a pohár. "Szakítottál-e már amiatt, hogy partnered túl sok időt töltött mobilozással?" - ezt is megkérdezték az iPhone tulajdonosoktól. A válaszolók negyede azt mondta, hogy igen. Nyilván ők voltak azok, akik ezek után a szakítást SMS-ben vagy emailben közölték. A kutatók végül arra is kíváncsiak voltak, hogy hányan szoktak pornót nézni iPhone-jukon. A megkérdezettek ötöde válaszolt igennel.