A randiblogon belül a kedvenc sorozatom az, amelyik a különleges társkereső oldalakat sorolja fel. Ma egy újabb honlappal gyarapítjuk a sort, ráadásul ehhez egy érdekes közlemény is tartozik. Az oldal címe beautifulpeople.com, amit szó szerint kell venni: szép emberek nemzetközi közöségi és társkereső portáljáról van szó. Aki rondákra nem szeretné vesztegetni az idejét, az ide regisztráljon - ha tud. Azaz ha elég szép.

A Dániából kiindult vállalkozás ugyanis úgy működik, hogy a már bent lévő szépek mondják meg, hogy az újonnan jelentkezők elég jól néznek-e ki ahhoz, hogy beengedjék őket az elit közösségbe. Aki regisztrálni szeretne, annak létre kell hoznia magáról egy profilt, amit a következő 48 órában a már meglévő tagok közül az ellenkező nem képviselői értékelnek. Ha a két nap leteltével az illetőről leadott értékelések többsége pozitív, a jelentkező felvételt nyert. Akit azonban a már szépként elfogadott tagok rondának ítélnek, annak nincs helye ebben a közösségben, és ideiglenes profilja nyomban törlődik.

Az oldal egy hónapja elérhető Dánián kívülről is, és az eddigi eredményeket sajtóközleményben foglalták össze. Eszerint a nemzetközivé váló közösség által  a legnagyobb arányban visszautasított - azaz legrondábbnak ítélt - nép a brit. Nyolc jelentkező brit férfiból csak egyet (12,5%-ot) engedtek be a már szépnek megválasztott tagok, míg honfitársnőik közül is csak 15%-nak mondta a szép férfiak közössége, hogy jöhetnek.

Az összetettben utolsó briteket azonban a nemek szerinti harcban a férfiaknál két népnek is sikerült alulmúlnia. Kivételesen nem a német, hanem az orosz és a lengyel férfiak azok, akiket még a szigetország lakóinál is nagyobb számban utasítanak vissza. A nők közül a németek szerepeltek eddig a legrosszabbul, mindössze 13%-ukat ítélte szépnek a szépek közössége.

Abból is látszik, hogy a bekerülés mennyire nem egyszerű, hogy az elmúlt egy hónapban 190 ország 1,8 millió lakosa jelentkezett, de ennek csak mindössze egyötöde válhatott taggá. Közülük a legjobban egyelőre az ötletgazda ország skandináv szomszédai szerepelnek.

A férfiaknál ugyanis a svédeket találják a leggyakrabban szépnek a már bent lévő hölgyek, a jelentkezők 65%-a nyert felvételt az oldalra. A nők közül pedig a norvégok tűnnek a legszebbnek, a regisztrálni próbálók háromnegyede sikerrel jár, azaz négyből csak egyet hajtanak el a szépségben tréfát nem ismerő férfiak.

Ehhez képest nekem úgy tűnt, hogy legalábbis az oldal regisztráció nélkül is látogatható része nem skandinávokkal, hanem spanyolokkal és brazilokkal van tele. De magyarokat is találtam szép számmal. Tényleg szépek voltak - a többi meg kit érdekel?