Egy New York-i pár hároméves együttlét után kutyaelhelyezési pert indított az illetékes bíróságnál, írja a helyi lap, azaz a New York Post. Persze ott igazából nem így hívják, hiszen valójában nyilván nem elhelyezésről volt szó, mint a gyerekek esetében, hanem egyszerűen az eb tulajdonjogáról. Tekintettel arra,hogy a felek össze se voltak házasodva, válásra nem került sor, és ettől az egy kritikus ponttól eltekintve vagyonmegosztásra se.

A kutyát (a fenti kép illusztráció, fotóért tessék ide kattintani) a pár férfitagja vette idén januárban. Azonban amikor volt szerelmével nemrég szétmentek, az eb a hölgynél maradt. "Van olyan, hogy egy kapcsolat nem működik, de ez ettől még az én kutyám. Szeretem ezt a kutyát. Ő az én társam" - mondta a férfi.

A hölgy azzal védekezett, hogy azért nem hajlandó a kutyát odaadni volt barátjának, mert azt ajándékba kapta tőle. Bár az ember általában nem szívesen tartja meg az exétől kapott ajándékokat, úgy látszik, egy kutya esetében más a helyzet. A bíróság végülis a hölgy érvelését fogadta el, tekintettel arra, hogy az ebet az ő neve alatt vették nyilvántartásba.