Dr. Brooke Magnantival kapcsolatban az elmúlt hetekben derült ki, hogy ő az, aki Belle de Jour álnéven évek óta hatalmas sikerű szexblogot ír call girlként szerzett tapasztalatairól. A neten közzétett írásokból jelent már meg könyv, de a napokban egy újabb kiadvány került az üzletekbe Magnanti tollából - véletlenül? nem véletlenül? - pont most, amikor a hölgy felfedte valódi kilétét. A könyv címe "Kalauz a férfiakhoz", és ebben a Belle de Jour álnévhez ragaszkodó szerző három dolgot sorol fel, amire szerintük a pasik vadásznak egy nőben.

Az első a szenvedély. Ez persze egyrészt a szerelemre is vonatkozik, de a hálószobán kívül ugyanolyan fontos. Magnanti szerint a férfiaknak azok a nők jönnek be, akiknek van valami egyéb is az életében, amit szenvedélyesen szeretnek. Legyen az egy hobbi, a munkájuk, bármi, csak csinálják szenvedéllyel.

A második dolog a bizalom a másik iránt. A férfiak azt akarják, hogy szerelmük megbízzon bennük, azaz tág teret engedjen nekik. Ha egyedüllétre, önállóságra vágynak, ennek a nő ne akarja útját állni, hanem tartsa tiszteletben a férfi függetlenség iránti vágyát. Magnanti szerint a nő is csak így várhatja el, hogy a férfi tiszteletben tartsa a nő igényeit. Jó, de mi a helyzet, ha a két fél igényei egymásnak ellentmondanak? Reménykedjünk, hogy ez legalább azok számára kiderül majd, akik az egész könyvet elolvassák.

És végül a harmadik, de egyben legfontosabb jellemzője a férfiak vágyaiban élő álomnőnek: legyen önbizalma. Magnanti tapasztalatai szerint a pasik azokra a csajokra tapadnak, akik azt sugározzák magukból, hogy bármelyik férfit bármikor meghódíthatnák, ha akarnák, de valamiért mégis kitartanak szerelmük mellett. A férfi ettől érzi az értékét a hódításának, és ettől marad izgalmas számára partnere, akit kvázi minden nap újra és újra meg lehet, sőt, meg kell hódítani.

Ebből az következik, hogy az a nő, akinek a fejében megfordul az, hogy talán nem elég jó partnere számára, az valószínűleg nem is az. Egy nőben ez az önbizalom lehet a legvonzóbb, és Belle de Jour azt tanácsolja, kifelé akkor is mutassák a hölgyek, hogy megvan bennük a kurázsi, ha belülről egyébként (még) nem sziklaszilárd az önbizalmuk.