Hogy milyen sokan és milyen gyakran kezdenek szerelmi viszonyba a munkahelyükön, arról írtunk már többször is. Az irodai kaland a legtöbb esetben különösebb probléma nélkül végződik, de amikor nem ez a helyzet, akkor különösen csúnya dolgok születhetnek a szakításból.

Különösen igaz ez persze az USA-ra, a szexuális zaklatásra alapított perek őshazájára. Itt állítólag az is igen gyakori, hogy a főnök szakítás után a beosztottjaként dolgozó exén a munkán keresztül próbál bosszút állni, ellehetetlenítve az illető pozícióját a cégnél. Erre mi itthon azt mondjuk, hogy szívás, nem kellett volna a főnökkel összeszűrni a levet. Kinn akin így bosszút állnak, az perelhet, és nem csak a haragos exet citálhatja bíróság elé, hanem magát a munkaadó céget is.

Így aztán a vállalat anyagilag is érdekelt abban, hogy beosztottjai ne randizgassanak, vagy ha igen, akkor ezt úgy tegyék, hogy abból legfeljebb gyerekek szülessenek, de sokmilliós keresetek ne. Ennek egyik eszköze a "megállapodás közös beleegyezéses kapcsolatról", vagy rövidebb és népszerűbb nevén a "szerelmi szerződés". Amerikában van olyan munkahely, amelynek HR-szabályzata szerint kötelező bejelenteni, ha két alkalmazott egymással viszonyt kezd, és akik bejelentik, azzal szerelmi szerződést íratnak alá.

Egy ilyen szerződésben a felek azt nyilvánítják ki, hogy bár egy munkahelyen dolgoznak, közös beleegyezéssel kapcsolatot kezdenek, amelyre egyetlen okuk az, hogy szerelmesek egymásba.

A szerelmi szerződés egyrészt egymástól védi a két felet, nagyjából ugyanúgy, ahogy azt egy házassági szerződés teszi, de leginkább a cég érdeke, hogy a szerelmesek nyilatkozataikkal kettéválasszák a magánéletet és a munkát. A feleknek vállalniuk kell, hogy egymással továbbra is ugyanúgy bánnak, mint eddig, azaz a kapcsolat végeztével nem állnak  egymáson bosszút úgy, ahogy azt feljebb már említettük.

De a románc közben is fontos, hogy vállalják az egyenlő elbánást, amivel a cég azt az esetet próbálja kizárja, hogy a főnök kevésbé tehetséges beosztottját lépteti elő csak azért, mert az illető bemászott az ágyába. Az elmaradt előléptetés miatt figyelmen kívül maradt dolgozók ugyanis Amerikában szintén perrel fenyegethetnek.

A szerelmi szerződés kevésbé bonyolult, ha a két fél egy szinten dolgozik, azaz nincsenek egymással függőségi viszonyban. Ebben az esetben azt is vállalniuk kell, hogy ha bármelyiküket előléptetnék, nem fogadhatnak el olyan pozíciót, amitől egyikük a másik főnökévé válna.

Az amerikai cégek réme a szexuális zaklatás iránti per. Hogy az ilyesmi ellen minél több biztosítékuk legyen, a felek azt is aláírják, hogy kapcsolatuk közös megegyezésen alapul, azaz egyikük szexuális közeledését a másik nem veszi, illetve nem vette zaklatásnak - sőt, kifejezetten örül neki. Végülis mi más a szerelem definíciója, mint pontosan ez...?

Igaz, a szerződésben a feleknek azt is vállalniuk kellhet, hogy kapcsolatuknak fizikai jelét nem adják az irodában, illetve céges eseményeken, azaz tilos egymást megérinteniük, kézen fogva sétálni vagy csókolózni. Ez már egy kevésbé romantikus vonatkozása a dolognak.

A szerelmi szerződés persze nem oldhatja meg a munkahelyi viszonyok által keltett valamennyi problémát, éppen ezért még Amerikában is van, aki feleslegesnek tartja. További olvasnivaló a témában például itt és itt található.