horoszkóp

Terjednek a koedukált kollégiumi szobák Amerikában

2009.12.08. 17:25

A New York városában található Columbia Egyetemet 1754-ben alapította II. György angol király. Az intézmény a legpatinásabb egyetemek közé tartozik az USA-ban, de az egész világon is.

Az Édeshármas c. filmben még véletlenül lett koedukált a kollégium
Az Édeshármas c. filmben még véletlenül lett koedukált a kollégium

A Columbia szigorú konzervatív hozzáállását jól mutatja, hogy csak 1983-ban engedélyezték a nők felvételét az intézménybe. Az idei évvel azonban egy nagyot lép előre a Columbia Egyetem a fejlődésben, a bentlakásos iskola diákjainak ugyanis nemrégiben engedélyezték, hogy a kollégiumi szobákban a két nem tagjai együtt lakjanak.

A kezdeményezés annak ellenére úttörő jellegűnek számít, hogy az USA-ban már több, mint húsz olyan egyéb bentlakásos felsőoktatási intézmény van, ahol a fiúk és a lányok együtt alszanak. Ha akarnak.

Önt egy bentlakásos iskolában zavarná (zavarta volna), ha hálószobájában az ellenkező nem képviselői is laknának?

  • 1940
    Nem, kifejezetten örülnék neki.
  • 487
    Igen, zavarna.
  • 452
    Nem zavarna, de nem is örülnék neki.

Kérdés persze, hogy akarnak-e. Az egyetemi évek alatt ugyanis az ember még ha állandó kapcsolatban is van, nem nagyon igényli, hogy szerelmével együtt is aludjon. Igaz, előfordul, hogy egy szerelmespár már a felsőoktatási évek alatt házasságot köt, és ilyen esetben itthon is jár nekik a közös szoba a kollégiumban.

Kíváncsian várjuk volt kollégista olvasóink véleményét, mit szóltak volna, ha engedélyezték volna számukra, hogy a diákévek alatt összeköltözzenek az ellenkező nem képviselőivel. Jelenleg kollégiumban lakókra természetesen jelen időben vonatkozik a kérdés.