Több mint ezer férfin és nőn végeztek felmérést brit tudósok, akik arra voltak kíváncsiak, hogy milyen az ideális aránya a női lábaknak a testhez képest, adta hírül a Daily Mail. Természetesen mindenki arra számított, hogy az eredmény az lesz, hogy minél hosszabb a lába egy nőnek, annál vonzóbbnak találják majd a férfiak. Ha az eredmény tényleg ez lett volna, ön most nem olvasná ezt a posztot.

A kísérletben ugyanolyan testmagasságú, de eltérő láb-testhossz aránnyal rendelkező nőkről mutattak fényképeket a megkérdezetteknek. A felmérésben mutatott fotókat a londoni Westminster egyetem kutatói úgy módosították, hogy némelyiken meghosszabbították, másokon megrövidítették a rajta látható modell lábát a teljes testmagassághoz képest. A kutatásban részt vevőknek értékelni kellett, hogy az adott nőt mennyire találják vonzónak a férfiak.

A női válaszolók rendre a leghosszabb combú modelleket jelölték meg a legvonzóbbaknak. Ez nem meglepő, ha arra gondolunk, hogy a hölgyek részben azért hordanak magas sarkú cipőt, mert a tűsarok optikailag nyújtja a lábat. Az urak azonban nem úgy válaszoltak, ahogy azt a nők elképzelték. A férfi válaszolók nem a megnyújtott combú, hanem a normális láb-testhossz aránnyal rendelkező nőket jelölték meg a legvonzóbbakként. A kutatók szerint ennek egyik oka az lehet, hogy az aránytalanul kicsi felsőtesttel - azaz túl hosszú lábakkal - rendelkező nőkről a férfiaknak az a benyomása keletkezhet, hogy az illető nem tudna egy gyermeket kihordani, és ez a tulajdonság az utódnemzéshez párt kereső hímek szemében taszító tényező.