"Szegény József. Isten után nehéz a másodiknak lenni." Ez áll az anglikán egyház fenti hirdetésén Szűz Mária és Szent József rajza felett, akik mintha éppen szex után lennének. A figurák arckifejezése is arra utal, hogy mintha a férj nem tudott volna úgy teljesíteni az ágyban, ahogy azt felesége elvárta.

A bibliai történet szerint Mária azelőtt, hogy Józsefet megismerte volna, a Szentlélektől szűzen fogant, így jogos a megközelítés, hogy Jézus születése után Józsefnek magától Istentől kellett átvennie a férj szerepét. Istennel felvenni a versenyt pedig még egy szentnek sem lehet egyszerű.

Az ember azt hinné, hogy ilyen szentségtörő tréfára karácsony alkalmából csak az vetemedhet, aki korábban már Isten nemlétezése mellett kampányolt. Nem ez a helyzet: a fenti képet óriásplakát formájában az anglikán egyház helyezte el Aucklandben, Új Zélandon. Azt mondják, a hirdetést vitaindítónak szánták, abban a témában méghozzá, hogy pontosan hogyan-honnan is született meg Jézus (hiszen eredetileg ugye erről szólna a karácsony), és természetesen a Szent Családra, illetve József és Mária kapcsolatára vonatkozóan.

Az óriásplakát mindössze négy óráig bírta a nyilvánosságot, ezután valaki lemázolta barna festékkel. Éles kritikával illette az anglikánokat a katolikus egyház is. A Biblia ugyanis Szűz Mária életéről Jézus születését követően nem sok adatot tartalmaz, így abban a kérdésben sem foglal állást, hogy később élt-e házaséletet Józseffel, illetve hogy születtek-e Jézusnak testvérei, stb.

A katolikus egyház azonban a hagyományra támaszkodva azt tanítja, hogy bár a Bibliában pont ez nem szerepel, Mária attól még élete végéig megőrizte szüzességét. Így a katolikusok szemében a fenti rajz már önmagában blaszfémikus, annak ellenére, hogy az egyház azt is kimondta, hogy a szex a házasságon belül nemhogy nem bűn, hanem gyereknemzésen kívül puszta örömszerzés céljából is gyakorolható.