horoszkóp

A boldogsághoz csoda kell, vagy 67 évig hetente kell randizni

2009.12.23. 17:41

Az ember néha a rengeteg sikertelen randi és ismerkedés után úgy érzi, soha az életben nem lesz akkora mázlija, hogy megtalálja az igazit. Egy vicces kedvű, 21 éves diák közzétett egy jópofa tanulmányt, amiben azt próbálta meg kiszámítani, hogy miért nem talál magának barátnőt. Kritériumként mindössze annyit szabott meg, hogy a hölgy ne legyen 4 évnél többel fiatalabb vagy idősebb nála, de szép legyen (külsőre és/vagy belsőre) és intelligens. A statisztikákra támaszkodva kiszámította, hogy a föld összes nője közül a fejlett országokban mindössze nagyjából 65 millióan vannak a megfelelő életkorban.

A teória szerint közülük a szerző nagyjából 2%-nyit találna elég szépnek, így a kör máris másfél millióra szűkült. Mivel a srác nem elégszik meg a szépséggel, hanem azt akarja, hogy barátnője okos is legyen, még alacsonyabb a szóba jövő csajok száma: mindössze kb. 236 ezer. Sajnos ezen negyedmillió felének már van barátja, tehát ők nem jöhetnek szóba, és a maradékból is egy józan becslés szerint legfeljebb azt érdemes feltételezni, hogy legalább a felének meg a srác nem jönne be, így aztán a végeredmény 18.726 nő. Nagyjából ennyi ember van a földön, aki potenciálisan megfelelő társa lehetne bármelyikünknek.

Márpedig ha heti egy új személlyel randizik az ember, akkor 67 évre van szükség ahhoz, hogy jó esélye legyen annak, hogy eközül a 18.726 potenciális partnerből egyet kifogjunk. A tanulmány elkészülte óta azonban éppen 10 év telt el, és merjük remélni, hogy a jelenleg 31 éves szerzővel idő közben megtörtént a csoda, és mégis már kapcsolatban él. Hiszen itt a karácsony, érdemes ilyenkor erre gondolni azoknak, akik szerelmükkel tölthetik az ünnepet: ennyire kicsi az esélye, hogy egy pár egymásra találjon, de van, akinek mégis megadatik. Véletlen? Csoda? Ki minek nevezi...