Ne szakítson azonnal, csak tartson mosolyszünetet!

2010.01.05. 15:27

A fenti videó egy jól időzített mosolyszünethez nyújt gyakorlati tanácsokat. A kisfilm kiindulóötlete az, hogy ha már nagyon elegünk van barátunkból/barátnőnkből, és a szakítást fontolgatjuk, mert nem törődnek velünk, emberszámba se vesznek és boldogtalanok vagyunk, akkor megoldás lehet egy néhány hetes ideiglenes szétválás. Az alábbi tanácsokat tartalmazza a videó.

Az első lépés az, hogy fel kell mérni a kapcsolatot, és le kell ülni és őszintén, komolyan, de indulatmentesen megbeszélni a helyzetet a másikkal. Ha tényleg az időleges szétválás mellett döntünk, akkor olyan dolgokat jobb előre meghatározni, hogy meddig fog tartani a mosolyszünet, hogy közben mindenféle kapcsolat tilos-e a két fél között, vagy valamiféle kommunikáció megengedett, és hogy szabad-e a szünet alatt flörtölni vagy másokhoz közeledni.

A videó azt tanácsolja, hogy a kapcsolat takarékra állításának ideális időtartama 30 nap. A külön töltött időt mindkét félnek magára kell fordítania, hogy azt csinálhassa, amit igazán szeret. Ez alatt ki kell derülnie, hogy tényleg partnerünk miatt volt-e, hogy boldogtalanok voltunk vagy unatkoztunk, és hogy jobban boldogulunk-e egyedül. Mindenesetre figyelmeztetnek arra, hogy amikor először úgy érezzük, hiányzik a kedvesünk, ne szaladjunk azonnal vissza a karjaiba, hanem igenis töltsük le egyedül az előre megszabott időt.

Csak a szünet végén üljünk megint össze partnerünkkel, hogy megbeszéljük, a tapasztalatok fényében van-e értelme újrakezdeni. Ne számítsunk arra, hogy a külön töltött idő rögtön mindent megold, de ha az a döntés születik, hogy a kapcsolatnak folytatódnia kell, jó alkalom ez az újrakezdéshez.

Kíváncsiak lennénk, hogy olvasóink közül volt-e már valaki ilyen próbaidős szingli, és hogy a mosolyszünet után sikerült-e helyreállítani a kapcsolatot. Akinek van tapasztalata a téren, kérjük, írja meg egy kommentben!