A Cinekin című oldal alapvetően nem társkeresőnek indult. A site felhasználói egytől ötig terjedő skálán értékelik a filmeket, és ennek alapján valamennyi usert elhelyeznek egy úgynevezett ízléstérképen. A Cinekin készítői továbbá megállapították, hogy abból, kinek milyen alkotások tetszenek, egészen pontos képet lehet kapni az illető személyiségéről. Ha pedig ennyit tudnak felhasználóikról, akkor akár el is kezdhetnék összepárosítgatni őket. Csak előbb még csináltak egy kis felmérést, háromezer személy adataival.

Abból indultak ki, hogy ha két személyt összehasonlítunk és kettejük filmízlése teljesen megegyezik, a pár az 1-es értéket kapja, ha azonban minden film esetében különbözik az ítéletük, ugyanez az összeférhetetlenségi érték -1. Úgy találták, hogy két véletlenszerűen kiválasztott személy ízlése átlagosan a 0,22 mértékben esik egybe. Ez azért lehet, mert jópár film nagyjából egyformán tetszik mindenkinek: pl. a Remény rabjaiért mindenki rajong, az Elemi ösztön 2-ért viszont senki. A felmérésben szerepeltek szerelmespárok is, akik azt mondták, hogy boldog, harmonikus kapcsolatban élnek. Kiszámolták az ő ízlésüket összehasonlító mutatót, és ezek átlagául 0,60 jött ki, azaz a szerelmesek filmízlése háromszor annyira egyezik meg, mint két vadidegené.

Voltak azonban olyanok is, akik arról számoltak be, hogy kapcsolatuk megromlott. Az ő filmízlés-összeférhetetlenségükre átlagosan 0,17-et dobott ki a rendszer. Azaz a boldog pároknak ugyanazok a filmek tetszenek, a rossz kapcsolatban lévők viszont még azokkal a filmekkel kapcsolatban sem tudnak megegyezni, amelyek pedig két véletlenszerűen kiválasztott embernek nagyjából ugyanannyira tetszenek. Ennek alapján a Cinekinen beindult a társkeresés, és az oldalon az alapján lehet válogatni, hogy a potenciális partner melyik filmet hányasra értékelte. Ha az értékelések nem esnek egybe, a kapcsolat valószínűleg nem fog működni, ha azonban az ízléstérképen elég közel szerepel a két felhasználó, szinte garantált a románc.