Az egyik legszokványosabb randevú-program az, hogy a szerelmesek esznek valahol valamit. Gyertyafényes vacsora otthon, romantikus este egy kisvendéglőben, piknik a szabadban, stb. A lehetőségek száma meglehetősen nagy. De még nagyobb a választék, ha nem azt tervezgetjük, hogy hol fogunk enni, hanem azt, hogy mit. Összeírtam, hogy szerintem mi az öt legromantikusabb étel a világon - tegye hozzá ön is, hogy mit szeret leginkább enni szerelmével!

1. Tatárbifsztek - A húsételeket nem igazán szoktuk romantikusnak tartani. Bármilyen finom is tud lenni egy körömpörkölt vagy sült hurka-kolbász, az embernek se közben, se utána nem jut eszébe a romantika (főleg utána nem). Ha húsról van szó, akkor randevúra talán a nyers bélszínből készülő tatárbifsztek a legalkalmasabb. Gusztán szervírozható, elegánsan pirítósra kenegethető, és nem lehengerlően nehéz.

2. Pizza - Minden romantikus, ami olasz, következésképpen az olasz ételek is romantikusak. Közülük is talán nem a nehezen fogyasztható, paradicsom- vagy egyéb szósztól csöpögő tészták a pároknak valók, hanem egy jó nagy pizza, igazi mediterrán ízekkel. Azon kívül, hogy mindenki szereti, hiszen rengeteg ízlés szerint el lehet készíteni, még az egy tálból cseresznyézés élményét is biztosítani tudja, ha ketten egy pizzán osztoznak.

3. Sushi - Nagyon sokáig gondolkodtam, hogy a sushit a randikaják közé bevegyem-e, ha egyszer sose ettem. Általában nem szeretem a halat, a nyers hal meg különösen szóba se jöhet nálam, mégis valamiért az egyik első étel volt, ami eszembe jutott, amikor leültem ezt az összeállítást megírni. És nemcsak én vagyok így ezzel, fotóarchívumunkban tömegével állnak rendelkezésre a sushievés közben romantikázó párokat ábrázoló képek. Nyilván nem lehet véletlen, hogy mondjuk ugyanilyen fotóink nincsenek sushi helyett dönerrel vagy mondjuk hamburgerrel. Ettől az egzotikus ételtől az urak hirtelen szamurájokká, a hölgyek pedig gésákká változnak. Ez van.

4. Eper - Az eper nemcsak, hogy a legromantikusabb gyümölcs, hanem valószínűleg általában a legromantikusabb étel a világon. Ott kezdődik, hogy vörös, és nagyjából szív alakú. Édes és friss. Jól megy hozzá a tejszínhab, de a pezsgő is. És ráadásul a bimbózó tavasz és nyárelő hangulatát idézi. Szezonon kívül ugyan nem igazán érdemes venni, de egyszer majdcsak eljön a május.

5. Fagylalt - És akkor a végére még egy étel, aminek az igazi hazája Itália. Ha ez önmagában nem lenne elég érv mellette, akkor tessék egy romantikus nyári sétára gondolni, ami mellé egy tölcsér fagyin kívül tényleg semmi más nem hiányzik a tökélyhez. De jól tud esni a jégkrém télen is egy finom vacsora desszertjeként. És ami szintén minden bizonnyal hozzájárul népszerűségéhez: a fagyit ugyebár nyalni kell...