A mai poszt a Dr. Michelle Callahan amerikai pszichológus által felállított 10 nőtípust mutatja be. Ezek a csajok a szerző szerint a randikon, illetve kapcsolatban direkt vagy önkéntelenül felvesznek egy bizonyos szerepet, ami miatt gyakorlatilag garantált, hogy a szerelem hosszú távon nem fog működni. Ön találkozott már valamelyikkel az életben? Esetleg magára ismer az egyik típusban?

1. Az önalárendelő. Az ilyen nők arra vágynak, hogy a mellettük levő férfit csodálni tudják. Emiatt nem hogy nem tartják szükségesnek, hogy partnerük egyenlő félként kezelje őket, kifejezetten annak örülnek, kiszolgálhatják barátjukat, elismerve, hogy az ő jelenlétük másodlagos a férfi karrierjéhez, hobbijához vagy akár feleségéhez képest.

2. A szexrobot. Inkább férfiakra jellemző ez a beállítódottság, de a szerző szerint nőben is előfordul. A leghíresebb ilyen nő kitalált: Samantháról van szó a Szex és New Yorkból. Az ilyenek számára a szex a legfontosabb egy kapcsolatban, ez a fő élvezeti forrás, és partnerüket irányítani vagy befolyásolni is ennél fogva próbálják. Az ilyen nők általában nem engedik, hogy egy kapcsolat érzelmi oldala annyira kialakuljon és elmélyüljön, mint ami egy hosszútávú kapcsolathoz szükséges.

 

3. Az igazimániás. Ő az, aki ha talál magának egy férfit, azonnal meg van győződve arról, hogy az illető az igazi, a nagy ő, a tökéletes lelki társ, akire mindig is vágyott. Így aztán azt szeretné, hogy az illető azonnal kötelezze el magát mellette, és ha ez nem jön össze, a szakítás után sokáig attól retteg, hogy most elszalasztotta a nagy őt, akit soha nem lehet majd pótolni. Valamennyi idő után azonban találkozik egy másik férfival, akiről rögtön az első percben tudja, stb.

4. A hisztérika. Ennek a típusnak a dráma a lételeme. Összekeveri a szenvedést a szenvedéllyel, és mindig olyan férfiak mellett köt ki, akik nem hozzá valók. A kapcsolatot heves viták, könnyes kibékülések, durva sértések és szívszaggató bocsánatkérések láncolatává változtatja, és ezt a legedzettebbek is csak ideig-óráig bírják cérnával.

5. A felkészületlen. Aki mindig már akkor belekezd egy románcba, amikor még nincs is rá lelkileg felkészülve. Lehet, hogy az előző kapcsolatot nem sikerült lezárnia magában, lehet, hogy valami egyéb gond van, ami még feldolgozásra vár. Túl sok olyasmit visz bele az újonnan indult kapcsolatba, ami (még) nem oda való, viszont korábbi kudarcai miatt nagyon érzékeny és mindent túlreagál.

6. Az anyáskodó. Ez a típus anyja helyett anyja szeretne lenni barátjának. Sőt, ezen kívül még pszichológusa, karriertanácsadója és még ki tudja, mi mindene is egyszerre. Miközben minden erejét abba fekteti, hogy szerelmét az összes lehetséges (de nem feltétlenül szükséges vagy helyes) módon segítse, saját magát elhanyagolja.

7. Az anakonda. Már az anyáskodó nők is igencsak rá tudnak telepedni a férfiakra, de még fojtogatóbb tud lenni, ha az ember életébe egy remek képzavarral egy anakonda teszi be a lábát. Az anyák legalább gondoskodnak, ezek a nők azonban csak rettegnek, hogy barátjuk elhagyja vagy megcsalja őket, így gondoskodás helyett folyamatosan ellenőriznek, telefonálnak, kérdeznek és nyomoznak.

8. A független. Vannak azonban olyan nők is, akik nem túlzott jelenlétükkel akadályozzák meg, hogy normális kapcsolatuk legyen, hanem éppen, hogy annyira függetlenek, hogy partnerük egy idő után egyedül érzi magát a kapcsolatban. Talán a korábbi kudarcok miatt a független nőtípus csak önmagában képes bízni, falakkal veszi körül magát, és semmilyen szinten nem engedi, hogy meghódítsák.

9. A rózsaszín szemüveges. Ez az a típus, akinek mindenki bejön, és aki a legdurvább figyelmeztető jelek ellenére sem képes észrevenni, hogy nem a megfelelő férfit választotta. Vagy ha mégis hajlandó elismerni, hogy valami nincs rendben, akkor sem csinál semmit, mert úgy érzi, a dolog csak átmeneti, és barátja majd megváltozik.

10. A perfekcionista. Bizonyos nők képtelenek elviselni, ha valami nem tökéletes az életükben. Érvényes ez a külsejükre, munkájukra és természetesen barátjukra is. Az irreálisan magas követelményeknek szinte senki sem tud megfelelni, de ha valaki mégis, akkor az illető csak egy teljesítményorientált, lazításra képtelen, mindent és mindenkit csak kritizálni tudó nőt talál majd a nehezen meghódítható hegycsúcson.