Ha valaki antidepresszánst szed, akkor az előbb vagy utóbb úgyis kiderül (ha esetleg mégse, akkor bizonyára jó a titoktartásban az illető, és akkor már más gondok miatt kell aggódni). Persze mondhatnánk, ezzel nincs is különösebb probléma, hiszen csupán némi gyógyszerről van szó, pedig ennek köszönhetően tulajdonképpen egy teljesen másik embert ismerünk meg.

Azonban míg a férfiakat kevésbé aggasztja, ha valaki a kedélyjavítás eme formáját választja, a nőknél ez a kérdés a kapcsolat sarkalatos pontja lehet. A férfiak általában nem tekintik ezt annyira lényeges pontnak, talán kevésbé tartják fontosnak az érzelmi oldalát a kapcsolatnak, vagy csupán furcsán néznek arra a nőre, akit eddig karizmatikusnak és sugárzóan jókedvűnek találtak, és akiről kiderült, ezt csupán a gyógyszereknek köszönheti.

„Három hét randizás után látta, ahogy reggel beveszem a gyógyszeremet, Wellbutrint két tablettát két külön dobozból. A fürdőszoba ajtó nyitva volt, nem próbáltam elrejteni semmit. Amikor lenyeltem, rémült és ijedt hangon azt mondta: Nahát, milyen sok gyógyszert szedsz. Erre azt válaszoltam, nem, egy készítményt szedek, a két kapszulában különböző dózis van. Úgy tűnt, megnyugodott, de ki tudja” – mesélte egy huszonéves nő a The Frisky oldalon.

Önök szerint mi a helyes hozzáállás egy ilyen szituációban? Dugdosni a gyógyszereket? Előre szólni? Ha kiderül a párunkról, akkor nem foglalkozni vele és vonjuk meg a vállunkat, mintha mi sem történt volna? Lezárni olyan gyorsan a kapcsolatot, hogy pislogni se maradjon idő, vagy éppen ellenkezőleg, támogatást és megértést kell mutatni?