Mint mindenre, arra is van statisztika, hogy ki mikor szeretne legkorábban, illetve legkésőbb összeházasodni, és hogy ez ebben az életkorban sikerül-e. Ausztrál statisztikusok ezeket az adatokat gyűjtötték össze és vizsgálták meg, és ezek alapján kiszámolták, hogy kinek mi az ideális – vagyis inkább átlagos – házasságkötési életkor.

Hogy ön is megtudja, önnek hány évesen kell/kellett volna frigyre lépnie élete szerelmével, először gondoljon arra a legmagasabb életkorra, ami ön szerint házasságkötésre még éppen alkalmas. Azaz arra a korra, amikor ön én már mindenképpen házas szeretne lenni. Ezt kell alábbi kalkulátorunk felső mezőjébe beírni.

Az alsó mezőbe ezzel szemben az a kor kerül, amikor ön saját megítélése szerint először érezte/érzi majd úgy, hogy eljött az idő a megállapodásra, azaz készen áll a házasságkötésre. Ezek után elegendő megnyomni a Számoljuk ki! gombot, és máris megtudhatja, az ön számára melyik életkorban lesz/lett volna a legboldogítóbb az igen.

  • N A legnagyobb életkor, amikor megházasodnál.
  • P A legkorábbi életkor, amikor házasságra gondolsz.
(N-P)·0,368+P=?

A képlet persze nem titkos, ezért máris mondjuk, hogyan működik a fenti kalkulátor. A két érték különbségét megszorozza 0,368-del és ehhez hozzáadja a két életkor közül az alacsonyabbat. Az ausztrál statisztikusok szerint így jön ki a legmegbízhatóbb adat, amivel kapcsolatban azonban figyelmeztetnek, hogy csak 40% pontosságú.