Valentin napra összeszedtünk néhány meglepő adatot. Nem kell hozzájuk se bevezető, se magyarázat, jó szórakozást kívánunk végigolvasásukhoz!

1. Egy kutatás szerint egy sima kézfogástól könnyebb elkapni a náthát, mint csókolózás közben.

2. A világ ötven legsikeresebb (legnagyobb bevételt elérő) filmje között csak három olyan van, ahol a történet középpontjában egy férfi egy nő szerelme áll. Ezek az Avatar (1. hely), a Titanic (2. hely) és az Alkonyat – Újhold (37. hely).

3. Az USÁ-ban a jegyességek átlagos hossza 6 hónap.

4. A válástól az exférj várható élettartama 3,7 évvel megrövidül.

5. Az egyke-rendszer és a lánymagzatok gyakori szándékos elvetetése miatt 2020-ra 35 millióval több férfi fog élni Kínában, mint nő. Ugyanekkorra Indiában 25 millióval több férfi fog élni, mint nő.

6. A darab története szerint Rómeó és Júlia mindössze négyszer találkoznak egymással. Először megismerkednek a Capuletek bálján, másodszor az erkélyjelenetben szerelmet vallanak egymásnak, harmadszor másnap, saját esküvőjükön, negyedszer pedig nászéjszakájukon. Az ötödik találkozáskor Rómeó halottnak hiszi Júliát és megöli magát, amikor az álomból ébredő Júlia ezt meglátja, szintén öngyilkos lesz.

7. Az amerikaiak 98%-a érzett már viszonzatlan szerelmet.

8. Ha egy kapcsolatban a nő keres többet, minél nagyobb a különbség a két fizetés között, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a kapcsolat válással fog végződni.

9. A szociológusok szerint a női szoknyahossz és a világgazdaság helyzete összefügg. Minél jobban megy a gazdaság, a nők annál rövidebb szoknyát hordanak.

10. A reggeli búcsúcsók és a férfiak keresete között is összefüggés van. Azok a férfiak, akik minden reggel csókkal köszönnek el feleségüktől munkába induláskor, átlagosan többet keresnek, mint azok, akik nem.

12. Egy kutatás szerint egy átlagos amerikai férfi 18 szexpartnerrel fekszik össze életében, míg egy átlagos nő csak 5-tel.

13. A világ 1231 társadalmából csak 186 szigorúan monogám. 453-ban néha előfordul a többnejűség, 588-ban gyakran fordul elő, 4-re pedig a többférjűség a jellemző.

14. A világ leghosszabb csókja a Guiness Rekordok Könyve szerint 417 óráig tartott.

15. Ha egy nő nincs kisminkelve, átlagosan hat perccel tovább tart, mire leszólítja valaki egy szórakozóhelyen.