Megint összeszedtünk három társkeresőt, ami nem csak úgy általában hívja a randizni vágyókat, hanem közülük is egy bizonyos csoportra koncentrál. Az ilyen oldalak mögött rendre az a filozófia húzódik meg, hogy mindenki magához hasonló párt keres. A sámánhívők sámánhívőket, a nudisták nudistákat és így tovább. A mai első oldal azonban olyanokból épít közösséget, akik éppen, hogy önmaguktól különböző társat keresnek. Méghozzá bőrszínben különbözőt. Nekik való az AllInterracialDating.com, amit tekinthetünk egy szép kezdeményezésnek is a különböző kultúrák összebékítésére, de valamiért az ember nehezen szabadul attól az érzéstől, hogy a felhasználók jó része vagy szende kis ázsiai lánynőt kereső férfi, vagy nagyfarkú feka bikára áhítozó háziasszony.

Térjünk is inkább vissza azokhoz, akik a papírformának megfelelően saját magukhoz hasonló partnerre vágynak. Mutattuk már be mozirajongók társkeresőjét, ahol ráadásul arra is felhívták a figyelmet, mennyire fontos, hogy egy pár mindkét tagja ugyanazokat a filmeket szeresse. Nyilván érvényes mindez azokra is, akik a mozgókép helyett inkább az olvasást preferálják. A SingleBookLovers.com a site állítása szerint már 1970 óta működik, de nyilván nem internetes formában kezdték. Ők mindenesetre olyan "intelligens" embereket hoznak össze, akiknek mindenük az olvasás, ráerősítve arra a sztereotípiára, hogy akinek esze van, az olvas, aki meg bunkó, az csak filmeket néz. Bár a legbunkóbbak nyilván azok, akik moziba se járnak, csak tévét néznek - ezennel meg is ígérjük, hogy a legközelebbi ilyen poszthoz próbálunk keríteni egy olyan társkeresőt, ami az alapján párosít, hogy ki melyik tévéműsort nézi.

A mai harmadik oldal neve pozitív szinglikre utal. A PositiveSingles.com felhasználói azonban nem világszemléletükben pozitívak (vagy legalábbis nem csak), hanem fertőzöttségüket tekintve. Minden bizonnyal nagy hatása van az ember kapcsolataira az, hogy mondjuk olvasni vagy tévézni szeret-e jobban, de talán ennél égetőbb kérdés, ha az ember összeszed egy olyan nemi úton terjedő betegséget, ami gyógyíthatatlan. Az oldal ismertetője a herpeszt, az AIDS-et és a humán papillomavírust emeli ki, mint felhasználóik legjellemzőbb betegségeit. Az ilyen kórokkal élők számára bizonyára roppant nehéz lehet az első, második vagy akárhányadik randin egyszercsak előállni a farbával, így nyilván hatalmas könnyebbséget jelent, ha a másik is ugyanebben a cipőben jár, illetve már az első randi előtt tudja, hogy mire kell számítania.