Aki úgy döntött, hogy idén nyáron esküszik, az már - a lakodalom tervezett méretétől és pontos idejétől függően - biztosan benne van valamennyire a szervezkedésben. Összeszedtünk hét híres párt külföldről és itthonról, akiknek esküvője idénre várható. Ön megy majd lagziba idén nyáron?

1. Russell Brand és Kary Perry - Tavaly októberben jöttek össze, de már szilveszterkor meg is volt az eljegyzés. A 34 éves brit humorista állítólag Indiában, elefántháton, tüzijátéknézés közben kérte meg a 25 éves amerikai énekesnő kezét. Ő persze igent mondott, így Brand és Perry már arról nyilatkozgatnak, hogy ki hogyan szeretné kimondani az igent. A vőlegény válasza erre az volt, hogy anyaszült meztelenül, a menyasszony azonban komolyabban vette a kérdést, és ezt nyilatkozta: „csak azt szeretnénk, hogy jelentsen valamit. Nem számít, hogy csak én és ő leszünk-e ott, vagy nagy felhajtás lesz-e”.

2. Darren Le Gallo és Amy Adams - Ők azok közé tartoznak, akiknél a babától függ, hogy mikor legyen a lagzi. A színészpár, akik közül a feleség a híresebb a Kétely és a Julie és Julia című filmek kapcsán, több, mint nyolc éve van együtt, és 2008-ban el is jegyezték már egymást. Csak az esküvő megszervezésére nem maradt idejük a sok munkától. Közbeszólt viszont a természet, amikor a menyasszony teherbe esett. "Most, hogy terhes vagyok, van időm esküvőt szervezni", nyilatkozta Adams. A dátum még nincs kitűzve, de nyilván még a szülés előtt szeretnék megtartani a lagzit.

3. Stephen Moyer és Anna Paquin - Nemcsak Robert Pattinson és Kristen Stewart kettőse jött össze egy vámpírrománc forgatása során. Az Inni és élni hagyni vámpír főszereplőjét játszó Stephen Moyer szintén összejött nála 13 évvel fiatalabb partnernőjével, az Oscar-nyertes Anna Paquinnal. A tévésorozat éppen ott maradt abba a második évad végén, hogy a Moyer által játszott vámpír meg akarja kérni Paquin figurájának, Sookie-nak a kezét. Mint kiderült, ugyanez a jelenet a valós életben már le is játszódott, és a pár idénre tervezi esküvőjét.

4. Seth Green és Clare Grant - Szintén egészen friss hír, hogy a kissé bizarr külsejű színész megkérte barátnője kezét. Seth Green menyasszonya, Clare Grant szintén színész, de emellett modell is. Hogy valóban még idén megtartják-e az esküvőt, arról nem nyilatkoztak, dehát miért is várnának 2011-ig...?

5. Javier Bardem és Penélope Cruz - Az első számú spanyol színészpár esetében az esküvő-előrejelzés nem nyilatkozatokon alapul, hanem egy puszta megfigyelésen. Penélope Cruz nagyjából október környéke óta egy zafírral és gyémántokkal ékesített gyűrűben flangál, ami a kíváncsiak szerint nem lehet más, mint egy Javier Bardemtől kapott jegygyűrű. Ha pedig ez így van, akkor nyilván idén meglesz a lagzi is. Ők maguk persze semmit sem erősítenek meg, és a decemberi házasságkötést előrejelző pletykák hamisnak is bizonyultak. Meglátjuk.

6. Damu Roland és Palácsik Tímea - És akkor nézzünk két magyar párt is, akik idén esküsznek majd. A Jóban Rosszban sztárja pár hete stílusosan a Mr. és Mrs. forgatásán beszélt arról, hogy idén nyáron meglesz a lagzi. Sőt, egy fucsa juj-videó szerint az sem kizárt, hogy itt is terhesen lép majd a menyasszony az oltár elé. Mindenesetre nagy esküvőt terveznek, lovaskocsival és kastéllyal.

Ön megy idén lagziba?

7. Gusztos Péter és Kovács Patrícia - Az SOS Szerelem főszereplőnője januárban volt nálunk a nap celebje, és sok részletet mesélt kapcsolatáról, valamint közelgő házasságkötéséről. A politikus-színésznő pár azonban Damuékkal ellentétben nem tervez különösebben nagy lagzit, a legendás Hajdú-Sarka esküvő percről percre közvetítéséhez hasonlóra tehát ne számítsanak. "Inkább a családdal és a barátainkkal képzeljük el, viszonylag szűk körben, sajtó nélkül" - mondta Kovács Patrícia.