Nyolc ország férfijait vizsgálták egy nemrég közzétett tanulmányban, méghozzá abban a témában, hogy mire vágynak a leginkább a férfiak az életben. Sokan valószínűleg úgy fogják gondolni, hogy erre nem nehéz megadni a választ: egyértelmű, hogy minden férfi csak azt akarja. Azt, azaz a szexet. A kutatás ennek ellenére azt hozta ki, hogy bizony a férfiak számára rengeteg dolog van, ami ennél fontosabb. A megkérdezett férfiaknak az alábbi szavazógépben látható dolgokat kellett fontossági sorrendbe állítania, és távolról sem a szex végzett az élen.

Férfiolvasónk, ön szerint az alábbiak közül melyik a legfontosabb az életben?

A három legfontosabb dolog közé a férfiak rendre a jó egészséget, a harmonikus családi életet és a partnerrel való jó kapcsolatot sorolták. A válaszok nem kötődnek egy nemzethez sem, mert a kutatást 8 ország férfijain végezték, sőt, azt is megnézték, hogy a válaszadók közül ki az agglegény, és kinek vannak merevedési zavarai. Mint kiderült, a szex a szép otthonnal együtt ugyanúgy a sereghajtó az egyedülállók, mint a kapcsolatban élők körében, és a merevedési zavarokkal küzdők válaszaiban sem volt különbség a többséghez képest. Egyszerűen úgy néz ki, a férfiaknak tényleg az egészség és a család, illetve a kapcsolat a legfontosabb.

Ennyire félreismerte volna a közvélemény az erősebbik nemet? Hogyan lehetséges, hogy a gyakorlati tapasztalatok ennyire eltérő eredményt sugallnak? Egy elég kézenfekvő magyarázat az lehet, hogy bár általánosságban, minden konkrétumtól elvonatkoztatva a férfiak valóban úgy gondolják, hogy valóban a család és a szerelem a legfontosabbak és ezeket ikszelik be a kérdőíven. Csak mint tudjuk, a női báj láttán bizonyítottan pillanatnyi elmezavar lép fel a férfiak többségénél, és valószínűleg ennek hatása alatt a gyakorlatban nem tudnak elméleti prioritáslistájuknak megfelelően cselekedni. Könnyű így a férfiakra ráhúzni a vizes lepedőt, de azért a nőknek is érdemes ezen elgondolkodni: ha valóban az egészség, a család és a szerelem a legfontosabbak az életünkben, egy nap hány olyan döntést hozunk, amelyekkel mégis ezek valamelyike ellen dolgozunk?