A mai poszt alapötletét innen nyúltuk, de mentségünkre legyen mondva, hogy alaposabb munkát végeztünk, mint a Predictably Irrational bloggere. Egyrészt a végére néhány izgalmas magyar keresést is összeszedtünk, és másrészt azt is megnéztük külön-külön, hogy mit akarnak a keresőhasználók barátjuktól/barátnőjüktől és mit férjüktől/feleségüktől. Érdemes ugyanis a kettőt összehasonlítani, mert így plasztikus képet kapunk arról, milyen problémák lépnek fel egy kapcsolat kezdetén, és mik házasságban. Nézzük tehát, milyen lehetőségeket ajánl fel a Google ha olyan kifejezésekre keresünk rá, hogy "hogyan tudnám rávenni a barátomat/barátnőmet/férjemet/ feleségemet, hogy...?"

A fentiekből az derül ki, hogy van néhány dolog, ami egy kapcsolat kezdetén mindkét nemnek fejfájást okoz. Fiúk és lányok egyaránt azt szeretnék a Guglitól megtudni, hogyan vegyék rá kedvesüket, hogy megcsókolja őket, megbízzon bennük, szakítson velük, vagy éppen, hogy újra szeresse őket.

De több olyan dolog van, ami nem-specifikus. A lányok például azt szeretnék elérni, hogy fiújuk tovább bírja az ágyban, megkérje a kezüket, romantikusabb vagy kedvesebb legyen, illetve hogy hagyja abba a füvezést. Ezek a dolgok a fiúknak nem okoznak gondot, ők inkább azon a téren tanácstalanok, hogy miként kell elérni a lányoknál, hogy borotválkozzanak, beleegyezzenek a szexbe, lefogyjanak vagy megbocsássanak.

És akkor nézzük a házasokat. Itt három téma van, ami mindkét nemnél felmerül. Először is mindkét nemből sokan keresnek rá arra, hogyan kell rávenni a házastársat, hogy újra szeresse hitvesét. A másik közös téma a takarítás, de amíg a feleségek arra szeretnék rávenni a férjüket, hogy segítsen a házimunkában, addig a férjek közül azok gugliznak, akik éppen, hogy az asszonyt szeretnék arra rávenni, hogy ő kezdjen el takarítani. Harmadszor pedig mindkét nem kívánságlistáján szerepel, hogy a házastárs fogyjon le.

Ezeken kívül mit szeretnének a feleségek? A leánykori kívánságok közül csak az marad meg, hogy a férj legyen romantikusabb vagy kedvesebb. Viszont ezen kívül sokan már azt szeretnék elérni, hogy a férj újra vágyjon a szexre, illetve hogy menjen el otthonról. És hogy szokjon le, de nem a fűről, hanem az alkoholról. Ehhez képest a férfiak kívánságlistáján az első helyezett a swinging, azaz hogy a feleség egyezzen bele a partnercserébe. Ezen kívül azt szeretnék még a férjek, hogy feleségük borotválkozzon, kényeztesse őket orális szexszel, szoptasson, illetve fogja be a száját.

A magyar keresésekhez különösebb kommentár nyilván nem kell, meglepő mindenesetre, hogy teljesen semleges kereső-kifejezésekre is párkapcsolatra vonatkozó kérdések ugranak fel.