Az Animal Behavior című szaklapban tette közzé a University of Western Australia legfrissebb kutatási eredményeit, amiben a nők szeretőinek számát és génkészletét vizsgálták. A 150 alanyon végzett kutatás résztvevőitől DNS-mintát kértek, és szerelmi életükről is kitöltettek velük egy kérdőívet.

Az eredmények azt mutatták, hogy minél eltérőbb géneket örököl egy nő a szüleitől, annál erősebb lesz az immunrendszere, és ami még meglepőbb, annál több férfipartnere lesz az évek során. A kutatás úgy találta, hogy férfiakra a nők megjelenése és izzadtságának összetétele hordoz kódolt információt a génállományról, és ennek tudható be az, hogy bizonyos nők egyszerűen vonzzák a férfiakat (vagy legalábbis nem tudnak nekik ellenállni), míg másoknak sehogysem jön össze.

Természetesen ugyanezt az összehasonlítást az erősebbik nemnél is elvégezték, de a kutatók a megrögzött agglegénység és a génállomány között semmilyen összefüggést nem találtak. A szingliséget ezek szerint tehát csak a nők örökölhetik. Az biztos, hogy érdekes következményekkel járna, ha valóban bebizonyosodna, hogy vénkisasszonynak születni lehet, ugyanúgy, mint ahogy egyesek kék szeműnek, vagy mások vékony testalkatúnak, esetleg homoszexuálisnak születnek.