A fenti részlet egy amerikai randizós tévéműsor, a "Dating Game" egyik 1978-as adásából származik. A koncepció meglehetősen egyszerű, a fal egyik oldalán ülő hölgy kérdéseket tesz fel a túloldali három férfinak. A végighallgatott válaszok alapján a nő a végén kiválasztja a legszimpatikusabbnak tűnő versenyzőt, akinek nyereménye az, hogy a hölgyet elviheti egy randira. Minden így történt ebben az adásban is. A kérdéseket feltevő hölgy egyedül azt nem tudta, hogy Rodney Alcalát, akit végül nyertesnek választott ki, tíz évvel korábban elítélték, méghozzá egy 8 éves kislány ellen elkövetett nemi erőszakért.

Amint az a fenti klipből kiderül, a fal mögül még a későbbi sorozatgyilkos tűnt a legszimpatikusabbnak, de a műsorban szereplői női játékos, miután kicsit jobban megismerkedett az általa választott győztessel, nem volt hajlandó elmenni vele a nyeremény-randira. A játékban részt vettek szerint élőben azért elég hamar egyértelművé vált, hogy Alcalával valami nagyon nincs rendben.

A hölgy csak most februárban tudta meg, mennyire jól tette, hogy nem ment el az első díjként felajánlott randira. 32 évvel később Alcala ugyanis újra a vádlottak padjára került, és a napokban találták bűnösnek négy nő és egy gyermek meggyilkolásában. A nyomozók szerint Alcala zsákmányként vadászott a nőkre, változatos módszerekkel kínozta és gyilkolta meg őket, és az sem kizárt, hogy további 20-30 áldozata is lehet még, akikről nem tudnak. A 160-as IQ-val rendelkező, "második Ted Bundy" néven is emlegetett fotós első áldozatát nem sokkal a tévés vetélkedő után gyilkolta meg, és a szakértők azt sem zárják ki, hogy ez részben összefügghet a műsorban szereplő hölgy visszautasításával: ez váltotta ki Alcalából a további agressziót. A több mint három évtized távlatából felderített tettekkel kapcsolatban már nincs kétség a vádlott bűnösségéről, a tárgyaláson már csak a büntetés kiszabása van hátra.

Mindenesetre nyilván a vetélkedő másik két férfi résztvevője sem érzi túl jól magát abban a tudatban, hogy a randizós műsorban egy pedofil sorozatgyilkos is vonzóbbnak bizonyult náluk. Amint az a videóból is kiderül, Alcala olyan szövegekkel tűnt ki vetélytársai közül, mint "a kedvenc napszakom az éjszaka", vagy "ha étel lennék, banán lennék - hámozz meg!"