Mint tudjuk, a nők akkor érzik jól magukat, ha úgy érzik, hogy körbeveszi őket a szeretet és a gondoskodás. Egy programozócég nagyjából ebből indulhatott ki, amikor megtervezte a Girlfriend Keeper nevű iPhone-alkalmazást, ami pontosan arra hivatott, hogy a tulajdonos barátnőjében ezt az érzést keltse. Aki ezt a programocskát letölti a telefonjára, annak bizonyos adatok bepötyögése után már nem kell attól tartania, hogy a csaja úgy érzi majd, hogy elhanyagolják.

Olyan alapvető információkat kell megadni a barátnőről, mint név, szülinap vagy szemszín, illetve a kapcsolat hőfoka és kapcsolattartás gyakorisága, és már mennek is maguktól a személyre szabott kedveskedő üzenetek. A kiválasztott hölgy jó eséllyel sose fogja megtudni, hogy az SMS-eket igazából nem barátja találta ki és írta meg, hiszen a telefontulajdonosnak archívum áll rendelkezésére, amelyből randi előtt felkészülhet a nevében idő közben elküldődött üzenetek tartalmából. "Olyan gyönyörű vagy. Csak azt akartam, hogy tudd, hogy éppen rád gondolok" - ilyeneket mond a program a barátnőnek a csajozáshoz túl feledékeny vagy elfoglalt telefontulajdonos helyett.

Az alkalmazás reklámszövege a végén egyértelműen a paródiába csúszik át, amikor egyenesen azt ígéri, hogy az udvarlóprogrammal etetett nők annyira meg lesznek elégedve, hogy attól a kapcsolat egészségesebbé válik és növekszik majd a szexuális aktivitás. Ez így persze roppant viccesen hangzik, de tekintve, hogy a Girlfriend Keepert a jelek szerint egész sokan hajlandóak voltak pénzért megvásárolni, valószínűnek látszik, hogy van olyan férfi, aki elhiszi azt, hogy ha egy nőbe felül bedobjuk az SMS-t, akkor alul kijön a szex.