A Lloyds patikalánc megbízásából háromezer brit nő részévételével végeztek felmérést nemrégiben Nagy-Britanniában. A kutatással azt próbálták vizsgálni, több partnerrel szeretkeznek-e manapság a fiatal nők, mint a szexuális forradalom és a hippik aranykorában, azaz a vadóc hatvanas években. Azt találták, hogy a 2000-ben kezdődött évtized során a nők átlagosan 5,65 férfival létesítettek szexuális kapcsolatot, mire 24. életévüket betöltötték. Majdnem 10%-ot is elérte azok aránya, akik azt válaszolták, hogy húszas éveik közepére már a tizedik férfin is túl voltak.

Mindezt ezek után összehasonlították a korábbi évtizedek adataival. Mint kiderült, a hatvanas évek szabadossága csak az azt megelőző korszakhoz képest tűnik olyan forradalminak: az akkori 24 év alatti nők esetében ugyanis az átlagos férfiszám csak 1,67, ami kevesebb, mint a harmada annak, amit az elmúlt évtized fiatal női bevallottak. A nők szexuális étvágya, úgy látszik, ezt követően folyamatosan növekedett (persze úgy is lehet fogalmazni, hogy nem az étvágy növekedett, hanem a hajlandóság annak csillapítására). A hetvenes évekre vonatkozólag végzett felmérés ugyanis azt hozta ki, hogy az akkori nők 24 éves korukra 3,72 férfit ismertek meg egészen közelről.

Önnek hány szexuális partnere volt 24 éves kora betöltéséig?

Bár a nyolcvanas és kilencvenes évekre nézve sajnos nem közöltek adatokat, valószínű, hogy a nagy hajak és válltömések tíz évében még mindig drasztikusan emelkedett az egy nőre jutó szexuális partnerek száma, de a XX. század utolsó évtizedében az AIDS-pánik miatt legalábbis megtorpant a gyorsulás. Olvasóinkat is kérjük, ne titkolózzanak, derítsük ki, a magyarok hány partnerig jutnak el 24 éves korukra! Hogy a férfiakat és nőket van-e értelme külön kezelni, az külön kutatás tárgya lehetne, de ha már az eredeti felmérés nem-specifikus volt, mi is ilyen szavazógépet készítettük elő.