Létezik vonzalom egy férfi és egy nő között szex nélkül, pusztán haveri alapon? 5 celebpár példája azt bizonyítja, hogy elvileg igen. Ezért vagy azért a következő személyek között romantika nincs, de barátság van. Ön szerint mikor lehet tartós az ilyen felállás?

1. Shia LaBeouf és Megan Fox. A Transformers-filmek két főszereplője között évek óta húzódik valami románc-szerűség, ami mégse az. A bulvárlapokban persze egymást érik a találgatások, főleg mióta a pár tavaly nyáron együtt vacsorázott egy olasz étteremben. Hogy igazi kapcsolat lenne kettejük között, azt azonban mindketten tagadják. "Nálam működne a dolog" - nyilatkozta Shia LaBeouf, de Megan Fox kijelentette, ő inkább testvérnek tekinti kollégáját. A színésznő vőlegényének - hivatalosan legalábbis - továbbra is Brian Austin Green számít, akivel még 2006-ban jegyezték el egymást. Igaz, esküvőre azóta se került sor.

2. Nicole Richie és Pete Wentz. A nagyközönség tavaly nyáron csodálkozott egy nagyot azon, amikor Nicole Richie és Pete Wentz egyszer csak kart karba öltve jelentek meg a nyilvánosság előtt. Ha szexuális viszonyról lett volna szó, kézenfekvő, hogy titkolni próbálták volna a dolgot, de ez volt a helyzet. Már csak azért sem, mert Wentznek ekkor kb. fél éves volt a kisfia, és azóta is szemlátomást boldog házasságban él Ashlee Simpsonnal, Richie pedig második gyermekével volt éppen terhes, és esküvőjét idénre tervezi.

3. Mario Lopez és Eva Longoria Parker. A szexi Mario Lopez 2008. óta van együtt Courtney Laine Mazza táncosnővel, és jelenleg első gyermeküket várják. Eva Longoria egy évvel korábban ment hozzá Tony Parkerhez. De ők ketten már ekkor is annyira jóban voltak, hogy a Gabrielle Solist alakító színésznő esküvőjén Lopez kísérte Longoria édesanyját az oltárhoz. Lopez egyszer azt nyilatkozta, sajnálja, hogy ők ketten sosem jártak, de valamelyikük mindig kapcsolatban volt valaki mással. Így aztán barátok maradtak a mai napig, méghozzá olyan jó barátok, hogy amint azt a fotók bizonyítják, a két pár nemrég közösen ment el vacsorázni.

4. Leonardo DiCaprio és Kate Winslet. "Leo, annyira boldog vagyok, hogy itt állhatok és elmondhatom neked, mennyire szeretlek, hogy 13 éve mennyire szeretlek. Teljes szívemből szeretlek" - mondta Kate Winslet a 2009-es Golden Globe díjkiosztón férje jelenlétében Leonardo DiCapriónak, akivel a Titanic 1996-ban kezdődött forgatása óta barátok. Hogy Kate Winslet házasságának 7 év után mi lett a sorsa, arra nyilván egyik olvasónkat sem kell emlékeztetni - úgy látszik, a barátság tovább fennmarad.

5. Jessica Simpson és Ken Pavés. Egy nő gyakran akad jóbarátjára a fodrászában, akinek lelkét kiönti, miközben frizurája szépül. Ez a helyzet Jessica Simpsonnal, aki Ken Pavés első számú törzsvendégének számít. Ők ketten annyira jóban vannak, hogy a sztárfodrász gyakran világkörüli jótékonysági utazásaira is elkíséri Simpsont. Hogy kapcsolatuk mennyire túlmutat a fordász-vendég viszonyon, azt az is bizonyítja, hogy kutyát sétáltatni is együtt szoktak.