A 33 éves Alexander Skarsgard a Tribeca filmfesztiválon osztotta meg randizási tippjeit a People magazinnal. Az ember azt gondolná, hogy egy hozzá hasonlóan kiterjedt női rajongótáborral rendelkező férfinak nincs szüksége tippekre, hiszen akármit csinál, úgyis ragadni fognak rá a hölgyek. A jelek szerint ez nincs így, hiszen az Inni és élni hagyni sztárja a következő elvek szerint randevúzik.

"Próbálom nem előre eltervezni az egészet" - mondja Skarsgard. "Ha az ember túlságosan elszántan próbálkozik, akkor merev és erőltetett lesz az egész. Próbálok spontán maradni." Azt a kérdést is nekiszegezték, hogy milyen helyszínt vagy tevékenységet ajánl egy romantikus találkára, de kitérő választ adott. "Nem azon múlik a dolog, hogy mint csinál az ember, hanem azon, hogy kivel. Ha valaki olyannal vagyok, akiért odavagyok és jól érezzük magunkat, akkor akár egy buszmegállóban is ülhetnénk és akkor is jól ellennénk."

Az újabban Kate Bosworth-szel hírbe hozott svéd színész szerint fontos az is, hogy az ember jól érezze magát a bőrében és ne ijedjen meg attól, ha vetkőznie kell. Akinek olyan teste van mint neki, az ezt nyilván könnyen mondja, de szerinte származása és szakmája nagyobb szerepet játszik abban, hogy könnyen el tudja magát engedni ruha nélkül is. "Egyáltalán nem vagyok prűd. Két napja egy nagyon nagyon bevállalós jelenetet forgattam, ráadásul egy férfival. De mi svédek vagyunk, és nálunk ez másképp van. Ha van értelme, simán megcsinálom."